Fotografie: Peter de Jong.
Fotografie: Peter de Jong.

Spijkenisse kampioen van Spijkenisse

Sport 103 keer gelezen

Spijkenisse - VV Spijkenisse heeft evenals vorig jaar de stadstitel veroverd. Trainer Peter Wubben kwam zowel op donderdag als afgelopen zaterdag met twee selecties opdraven omdat SCO ’63 zich op het laatste moment had teruggetrokken.

De eerste selectie van Spijkenisse zegevierde met 5-0 over zaterdagtweedeklasser SC Botlek en walste met 10-0 over de nieuwbakken zaterdagvierdeklasser Hekelingen. De tweede selectie van Spijkenisse deed niets onder voor de eerste, want de equipe van Hekelingens trainer Ad Reijtenbagh werd met 7-0 verslagen en de formatie van Rinus Schrijver bleek met een 1-0 nederlaag evenmin in staat om over Spijkenisse heen te komen. Emir Jazarevic was met zeven treffers de beste schutter en de getergde Breuklin Almeida, die toch bij Spijkenisse is gebleven, werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Na het trainingskamp in het Badhotel van Rockanje en de gespeelde oefenwedstrijden mag worden geconcludeerd dat Peter Wubben kan beschikken over een zeer brede en gelijkwaardige selectie.‘We hebben gelet op het grote aantal wedstrijden in de hoofdklasse ook een grote selectie nodig. De posities zijn dubbel bezet, ook heel belangrijk. Uit de brede selectie zal het elftal worden gevormd. Aanstaande dinsdag (vanavond, DR) spelen we tegen topklasser Excelsior Maassluis en op dinsdag 19 augustus tegen zondaghoofdklasser VOC. De eerste oefenminuten hebben we gemaakt, nu is het zaak om te groeien naar een team en de speelwijze,’ aldus TC-man Aren Buvens. Spijkenisse speelt op zaterdag 23, dinsdag 26 en zaterdag 30 augustus in de voorronde van de districtsbeker. De start van de competitie is op zaterdag 6 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant