Foto: Politie Spijkenisse via Twitter
Foto: Politie Spijkenisse via Twitter

VVD Nissewaard bezorgt over autobranden

Actueel 71 keer gelezen

Spijkenisse - De VVD is bezorgd over de tien autobranden die de afgelopen twee weken in Spijkenisse zijn geweest. Het lijkt volgens de politie om de zelfde groep daders te gaan en zet extra politiemensen op de branden. ‘Een goede zaak, maar laten we ook gebruik maken van de oren en ogen van onze ruim 80.000 inwoners.’ zegt Emanuel Geurts, raadslid voor de VVD en nummer twee op de verkiezingslijst van de VVD Nissewaard.

‘Uit de leefbaarheidsonderzoeken (Lemon) in Spijkenisse en de bijeenkomsten kerngericht werken in Bernisse blijkt dat inwoners een veilige leefomgeving heel erg belangrijk vinden,’ vervolgt de VVD’er. ‘Wij willen voor onze inwoners die veilige leefomgeving creëren en veiligheid hoog op de agenda zetten van de nieuwe gemeente Nissewaard. Daarnaast is veiligheid van ons allemaal en kunnen inwoners daar zélf ook aan bijdragen door mee te doen aan buurtpreventie of burgernet’.

 

In Spijkenisse en Bernisse zijn al in diverse wijken en kernen buurtpreventieteams. Wie zich aan wil melden als geïnteresseerde of vragen heeft over buurtpreventie kan mailen naar buurtpreventie@spijkenisse.nl of terecht op de website van de gemeente Spijkenisse of Bernisse. De inwoners van Nissewaard kunnen zich ook aanmelden als deelnemer op burgernet via www.burgernet.nl. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht persoon kan opsporen. Eén op de tien burgernetacties wordt opgelost door middel van tips van deelnemers. Daarnaast kunnen mensen iets melden via het algemene politienummer 0900-8844 of 112 bellen als het spoed heeft.  Een oogje in het zeil houden, kunnen we allemaal. 

 

‘Door inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om zelf de veiligheid te vergroten, bewijzen we de veiligheid én de inwoners van Nissewaard een grote dienst. Nou die pyromanen nog te pakken krijgen!’, besluit Geurts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant