Afbeelding

Chantal Blaak rijdt La Course op Champs Élysées

Sport 81 keer gelezen

Monster: Chantal Blaak (foto) heeft in de 53e Wielerronde van Monster voor elite-vrouwen beslag weten te leggen op de tweede plaats. De Zuidlandse uit de ploeg van Specialized-Lululemon moest het in de sprint afleggen tegen Amy Pieters. De Zwanenburgse uit de wielerstal van Giant-Shimano behaalde daarmee haar vijfde seizoenzege.

Pieters demarreerde op tien ronden van de streep uit een kopgroep van negen rensters onder wie Natasja Nieuwenhuizen uit ’s-Gravenzande en de Nootdorpse Nancy van der Burg, kreeg een ronde later Chantal Blaak en Winanda Spoor in haar wiel mee en liet vervolgens in een zinderende sprint achtereenvolgens Blaak en Spoor achter zich. ‘Ik kom net uit de Giro, het leek of ik rondreed op vierkante wielen. Het was overigens best een lastige ronde. Met al die scherpe bochten was het remmen en aanzetten en dan op dat ene rechte eind die wind achterop, best afzien. Ik mag dan ook niet ontevreden zijn,’ aldus Chantal Blaak. De voormalige renster van PRC Delta, Leontien.nl, AA Drink-Leontien.nl en Team IBCO rijdt aanstaande zondag op de Champs-Élysées de vrouwenrit La Course. Rijden in hartje Parijs met als keerpunt de Arc de Triomphe op de Champs. Daar waar de Tour de France eindigt. Voordat de renners na drie beulszware weken in de Franse hoofdstad arriveren zullen de elite-vrouwen voor enkele honderdduizenden toeschouwers en voor enkele miljoenen TV-kijkers over de boulevard mogen razen. ‘Het is natuurlijk super om dat te mogen meemaken,’ kijkt Chantal Blaak uit naar de historische vrouwenrit op de Champs. Henriette Woering uit Rozenburg reed zich in de kleuren van Jan van Arckel naar een achtste plaats.

Chanella Stougje heeft in de rit voor junior-vrouwen haar derde seizoenzege te pakken. De Zuidlandse uit de wielerformatie van RWC Ahoy, die met een negende plaats op de tijdrit en een tiende in de wegwedstrijd kan terugzien op een goed EK in het Zwitserse Nyon, reageerde op een vlucht van de Sittardse Bryony van Velzen. De twee werkten goed samen, maar in de sprint bleek Stougje oppermachtig aan haar Limburgse metgezel. Chanella Stougje wil de huidige vorm liefst zo lang mogelijk doortrekken. ‘Het duurt nog wel even, maar ik hoop me in de nationale selectie te rijden voor het WK in Spanje,’ kijkt Stougje vast vooruit naar het WK 2014 in september in Ponferada.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant