Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Verzwakt HSV Spikes ook niet opgewassen tegen Adegeest

Sport 71 keer gelezen

Spijkenisse: De softballers van HSV Spikes bevinden zich na de 4-10 nederlaag tegen Adegeest nog steeds in een neergaande spiraal. De Spijkenissers kregen in de eerste slagbeurt al een flinke tik te verwerken, want vanaf de tweede inning moest het tegen een 0-4 achterstand aanhollen. ‘We kwamen door goede hits verdiend met 0-4 achter en die klap zijn we niet meer te boven gekomen. Ik vond dat we zeker niet slecht hebben gespeeld, maar waar wij tegen de poppetjes aansloegen, mepten zij alle ballen raak. Daarbij maakten we ons ook schuldig aan foutieve keuzes.’

Mark Garvelink speelde een heel goede wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend en bovendien taakbewust. Playing/coach Marcel Swarttouw hoopt de mineurperiode weer snel te boven te komen. ‘Het gaat de laatste weken als team inderdaad wat minder, zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar moeten we uit zien te komen. De mindere fase heeft ook te maken met personele problemen,’ doelde Swarttouw op het ontbreken van Achmed Ras, Colin Dohmen en Michel Bungelaar. ‘Ik ben de enige wissel en ben ook niet helemaal fit.’ HSV Spikes verspeelde in de rechtstreekse confrontatie met Adegeest definitief de tweede plaats in de eerste klasse C. De Spijkenissers spelen aanstaande vrijdagavond op het Sportpoldercomplex in Hekelingen om 19.30 uur tegen hekkensluiter HSV Gophers uit Maassluis.

Boxscore         : 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Adegeest         : 4, 1, 2, 0, 0, 0, 3 = 10.

HSV Spikes     : 0, 1, 0, 2, 1, 0, 0 = 04.

Werpcijfers: Titus Blom (5 inningen + 1 man) 4, 3, 9, 0. Tom Kock (2 inningen) 1, 1, 2, 2.

Slaggemiddelde: Tom Koch 3 uit 3 (1.000), Erik Eijkelenburg 2 uit 4 (0.500).

Line-up: Jeff Dufais (5), Perry Dufais (3, 6e inning Marcel Swarttouw), Erik Eijkelenburg (2), Tom Koch (7, 6e inning naar 1), Bart Vleggaar (6), Titus Blom (1, 6e inning Tom Koch), Harry de Vet (8), Mark Garvelink (9), Aad van der Landen (foto, 4).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant