Van Sintmaartensdijk en Reijtenbagh winnen in Kruiningen

Sport 103 keer gelezen

Kruiningen: De Zuidlandse Claudia van Dijk heeft in de 81e Wielerronde van Kruiningen voor junior-vrouwen een tiende plaatst behaald. De renster van PRC Delta moest in de rit over 42 kilometer onder meer het winnende trio Nina Buysman (West-Frisia) uit Bovenkarspel, Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot-Ammers) en de Noordwijkse Anne Huinen voor laten gaan. Daan van Sintmaartensdijk (foto) heeft de 81e editie van de Wielerronde van Kruiningen voor nieuwelingen op zijn naam geschreven. De snelle Zuidlander uit de ploeg van RWC Ahoy’ liet in de rit over 38 kilometer achtereenvolgens Quinten van Kappel (Restore Cycling) uit Woerden en Jesper Keller (Willebrord Wil Vooruit) uit Nieuw-Vossemeer achter zich.

Delore Stougje maakte met een hatelijke vierde plaats bij de nieuwelinge-meisjes een vrije val van het podium. De Zuidlandse van RWC Ahoy’ erkende in Kruiningen haar meerdere in achtereenvolgens de zegevierende Anne de Ruiter (GRTC Excelsior) uit Polsbroek, Hetty van de Wouw (RWC Ahoy’) uit Kaatsheuvel en de Haagse Steffie van de Peet (De Spartaan). Francine Kraaijenbrink (PRC Delta) uit Abbenbroek bolde als zevende over de finish. Lennart Reijtenbagh liet zich in zijn rood wit blauwe kampioenstrui met een welverdiende overwinning in Kruiningen goed zien. De Zuidlander uit de equipe van PRC Delta kreeg in zijn vlucht in categorie 7 Pepijn Hillemans (ZRTC Theo Middelkamp) uit Middelburg en Sven Peeters uit Hoeven mee op het podium. Abbenbroeker Jasper Kraaijenbrink (PRC Delta) bleef in de strijd om de derde plaats in categorie 6 zijn ploeggenoot Roel van Sintmaartensdijk uit Zuidland voor. Thuisrijder Arjan Poleij snelde met in zijn wiel Casper van Uden uit Schiedam naar de bloemen. Bart Bronder (PRC Delta) uit Abbenbroek behaalde in categorie 5 achter het winnende trio Rosalie van der Wolf (RWC Ahoy) uit Oude Tonge, Middelburger Jurgen Mesu en Matthijs de Kok uit Steenbergen een vierde plaats. De Abbenbroeker Tim Nasveld finishte in het uiterste westen van Brabant als negende.

Bladel: Daan Hoole legde in de Acht van Bladel voor junioren beslag op de zesde plaats. De Zuidlander uit de ploeg van DRC de Mol moest in het Brabantse achtereenvolgens winnaar Mitch Groot uit het Zuid-Limburgse Brunssum, Alain Broos uit Baarle Nassau, Stijn Daemen uit Landgraaf, de Oirschotse Maarten van hout en Jon Schoonewille uit Klazinaveen voor zich laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant