Afbeelding

Vriendendag zeekadetten

Actueel 84 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 28 juni is het vrienden/vriendinnendag bij de zeekadetten in Hellevoetsluis: op deze dag worden vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd om hen te laten ervaren wat het korps op een zaterdag doet. Ben je ouder dan 9 jaar en heb je een zwemdiploma dan ben je ook zonder bevriende zeekadet van harte welkom om gezellig mee te doen!

Naast de wekelijkse bijeenkomsten op zaterdag op het schip de Zeefakkel gaan de zeekadetten ook 2 tot 3 keer per jaar op kamp. Tijdens het afgelopen Hemelvaartweekend zijn de zeekadetten op Meikamp geweest. Met het schip de Zeefakkel zijn ze naar diverse plaatsen gevaren waaronder Middelharnis  en eiland Tiengemeenten en zijn ze voor anker gegaan bij de Moerdijkbrug. Gedurende deze dagen hebben de zeekadetten o.a. geleerd hoe ze te water moeten gaan in een overlevingspak en hoe ze hierin moeten zwemmen. Ook hebben ze in een overlevingsboot ervaren wat er allemaal aan boord van zo’n boot is en hoe je ermee kunt varen. Daarnaast hebben de zeekadetten tijdens een spel voor hun eigen ‘vlet’ (= soort roeiboot) spullen verzameld om van hun vlet een zeilboot te maken. Vervolgens hebben ze een deel van de reis per zeilboten gemaakt.

Vind je het leuk om aan dergelijke activiteiten mee te doen en in een gezellige sfeer dingen te leren die te maken hebben met het varen en zeilen, dan ben je welkom op de vrienden/vriendinnendag op zaterdag 28 juni!

Je kunt de zeekadetten vinden aan boord van de Zeefakkel, ligplaats Kanaalweg-wz in de Koopvaardijhaven, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Je kunt ook informatie vinden op de website www.zeefakkel.nl of contact zoeken via info@zeefakkel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant