Afbeelding

Chantal Blaak grijpt net naast podium

Sport 91 keer gelezen

Oñat (Spanje) - Chantal Blaak (foto) heeft in de tweede etappe van Emakumeen Euskal Bira (UCI 2.1) een vierde plaats behaald. De geboren Zuidlandse uit de ploeg van Specialized-Lululemon maakte in de 114 kilometer lange rit van en naar Oñati deel uit van een kopgroep van vijftien rensters.

Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos (Rabobank/Liv) uit Meeuwen demarreerde uit de groep en liet zich gesteund door haar ploeggenoten Annemiek van Vleuten, nationaal kampioene Lucinda Brand uit Oud-Beijerland, Anna van der Breggen en de Française Pauline Ferrand-Prevot, de latere eindwinnares, de zege niet meer ontnemen. Chantal Blaak passeerde de streep in de sprint om plaats twee achter de Britse Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) en de Zweedse Emma Johansson (Orica-AIS) als vierde.

Deurne: Chanella Stougje heeft zich in de Omloop van Zeilberg voor elite-vrouwen tussen ervaren toppers als Kirsten Wild, Iris Slappendel en Vera Koedooder met een negende plaats uitstekend staande gehouden. De Zuidlandse uit de ploeg van RWC Ahoy was vooral aan het front te vinden. De rit werd gewonnen door de Britse Lucy Garner, die de sprint won van Vera Koedooder uit Apeldoorn en de Belgische Ann-Sophie Duyck uit Hulste. De Zwolse veelwinner Kirsten Wild liet zich in het Brabantse als vierde over de streep bollen. Chanell Stougje toonde zich content met de negende plaats.

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant