Winnaar Koos Jeroen Kers finisht. Foto: Javelin
Winnaar Koos Jeroen Kers finisht. Foto: Javelin

Koos Jeroen Kers wint wielerronde

Sport 146 keer gelezen

Rozenburg - Koos Jeroen Kers heeft de smaak van het winnen weer te pakken. De Amstelvener zegevierde na de Omloop van Wervershoof en de Ronde van Bolsward in de voorbije weken nu ook in de Ronde van Rozenburg voor elite/beloften. De voormalige kampioen van Nederland voor elites zonder contract stond na de zege in Gerwen eerder in het seizoen lange tijd droog.

De criteriumspecialist uit de ploeg van Baby-Dump kwam tussen Gerwen en Wervershoof vooral uit in klassiekers, zoals de UCI 1.2 wedstrijden van de Zuidenveldtour, de Ronde van Overijssel en Olympia ’s Tour, waarin een podiumplaats tussen de profs en de continentalen geen gemakkelijke opgave is om deze te bewerkstelligen. Maar eenmaal op zijn terrein, het rondje rond de kerk met veel draaien en keren, ja op dat terrein is Koos Jeroen Kers in zijn element. Zo ook in de 26e editie van de Ronde van Rozenburg, toen hij diep in de finale was meegesprongen met Tom Vermeer (ex-PRC Delta) uit Leusden. De tijdritkampioen van het district Midden, die uitkomt voor de succesformatie van Jo Piels, moest het in de sprint afleggen tegen Koos Jeroen Kers. Rotterdammer Rik de Voogd uit de Restore formatie spurtte voor Jasper de Laat (Pijnenburg) uit Moergestel, Danny Vrolijk (Westland Wil Vooruit) uit Schipluiden en Jorrit Slaman (GRTC Excelsior) uit Bergambacht naar de derde plaats. Hagenaar Malaya van Ruitenbeek (Baby-Dump) finishte als zevende en liet daarmee achtereenvolgens Wouter Been (Restore) uit Rijswijk, Mitchell Boet (De Hoekse Renners) uit ’s-Gravendeel en Sjors Handgraaf (De Bollenstreek) uit Voorhout achter zich.

Bij de nieuwelingen zegevierde Martin Pluto (Restore). De in Letland geboren Hagenaar was al vroeg in de wedstrijd vertrokken met Tom Wijfje (WV Avanti) uit Ter Aar en Marco Geleijnse. De tweede plaats op het districtskampioenschap van Zuid-Holland voor nieuwelingen heeft de Hellevoeter de nodige moraal gegeven om ook in Rozenburg een rol van betekenis te kunnen spelen. De renner van PRC Delta draaide goed mee met Pluto en Wijfje. De drie lieten de carrousel goed ronddraaien. De Zuidlanders Mario Poldervaart uit de Belgische Avia ploeg en Daan Hoole (RWC Ahoy) lagen in de achtervolging, maar de jacht op de aansluiting duurde te lang waardoor zij zich lieten terugzakken in het peloton. De Hagenaar Ide Schelling (Restore) en Rens Tulner (RWC Ahoy) uit Lexmond leken in hun poging te slagen, maar in het zicht der haven gaf de moegestreden Tulner de pijp aan Maarten, waardoor ook Schelling in zijn uppie realiseerde dat het een doelloze missie was. Martin Pluto en Tom Wijfje lieten Marco Geleijnse in de voorlaatste ronde achter zich, maar toen de mannen met nog een halve ronde voor de wielen in de sur place stonden, sloot Geleijnse weer aan. In plaats van erop en erover te knallen, berustte de Hellevoeter door achter de twee te blijven hangen. Gelijnse kwam voor de eindsprint weliswaar als eerste uit de laatste bocht, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in het tweetal. Een fotofinish moest uiteindelijk uitwijzen dat Martin Pluto na Spijkenisse en Groot-Ammers de overwinningsbloemen in ontvangst mocht nemen. Geleijnse was achter Tom Wijfje content met zijn derde plaats. Daan van Sintmaartensdijk (RWC Ahoy) uit Zuidland finishte als negende.

Lieven Anthonise (DRC de Mol) soleerde bij de Sportklassers naar de bloemen. De Dordtenaar kreeg Pieter Mies (WV Breda) uit Prinsenbeek en Jeroen Rovers (WV Princenhage) uit Breda mee op het podium. Vincent de Wolf uit Spijkenisse reed in het tenue van zijn Hellevoetse sponsor Anton van Putten naar een fraaie tiende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant