Afbeelding

Vermeltfoort wint in Albrandswaard

Sport 77 keer gelezen

Rhoon: Het moet hoofdsponsor Leen de Rijke deugd hebben gedaan toen hij vernam dat Coen Vermeltfoort (foto) de veertiende editie van de Wielerronde van Albrandswaard voor elite/beloften/amateurs op zijn palmares heeft bij geschreven. De coureur uit de dit seizoen succesvolle continentale wielerstal van De Rijke uit Spijkenisse won de sprint uit een kopgroep van twaalf man door achtereenvolgens Roy Pieters en Jeroen Breewel ruimschoots achter zich te laten.

Het tempo zat er in de 80 kilometer lange rit over onder meer de Rijsdijk in Rhoon meteen goed in. Nadat een valpartij de snelheid wat temperde en daarop enkele aanvalspogingen van Merijn Korevaar (Rabobank Development Team) uit Groot-Ammers en Koos Jeroen Kers (Baby-Dump) uit Amstelveen tot mislukken werden gedoemd, brak het lint halverwege koers zo voor in het peloton bij de elfde man. Het was een serieuze groep met daarin niet de minste renners. Jorrit Slaman (GRTC Excelsior) uit Bergambacht, die zegevierde in Oud-Gastel en Papendrecht, Merijn Korevaar (winnaar van de jongerentrui in Olympia ’s Tour en winst in Oud-Vossemeer), Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot met zeven overwinningen op zak (waarvan drie gewichtige etappeoverwinningen in de Luxemburgse etappekoers Fleche du Sud, de proloog in Olympia ’s Tour, een etappe in Ardennes International, Ronde van het Maaskanthe en de Altena Biesboschronde), Rotterdammer Rik de Voogd (Restore) met podiumplaatsen in Groot-Ammers en Papendrecht, Lars van de Vall (De Amstel) uit Ouderkerk aan den Amstel met zeven podiumplaatsen in de tas, Milan van den Ende (Croford) uit Berkel & Rodenrijs, Zwanenburger Roy Pieters (Illi Bikes) met liefst drie tweedeplaatsen, de 38-jarige Martijn Lust (UWTC de Volharding) uit Tuitjenhorn, Jeroen Breewel (Uithoornse WTC) uit Wilnis met overwinningen in Rijsoord, Gerkesklooster en Groot-Ammers, Spijkenisser Jaap de Man uit de Belgische semiprofformatie Team 3M en Gerhard Joling (De Waardrenner) uit Krimpen aan den IJssel. Slechts Koos Jeroen Kers onderkende het gevaar en kon zijn karretje op tien seconden van de leiders nog net aanpikken.

De twaalf koplopers draaiden de grote molen, bleven gemakkelijk vooruit. Ondanks twee pogingen van Kers, Jaap de Man en Marijn Korevaar, die de superpremie in de wacht sleepte, en Gerhard Joling werd het duidelijk dat deze sterke groep het in een sprint zouden gaan uitmaken. Coen Vermeltfoort kwam als favoriet en maakte het waar als favoriet. Jaap de Man liet zich in de groep van twaalf als elfde finisher uitbollen. ‘De vorm is dit seizoen dik in orde en wil deze zo lang mogelijk vasthouden,’ stelde de gelukkige winnaar. Vermeltfoort kwam na de opleidingsequipe van Rabobank doorlopen te hebben twee jaar uit voor de ProTour formatie van Rabobank. ‘De moraal heeft in het laatste jaar wel een knal gehad, werd vorig jaar vervolgens goed opgevangen bij De Rijke. Maar het is toch een niveautje lager, er wordt anders gekoerst en dat was best even wennen. Je wil je graag weer waarmaken, maar dat viel even tegen, dus noem het maar een overgangsjaar.’ Het Spijkenisser team begon onder leiding van Iwan van Zandbeek en Bennie Lambregts dit seizoen met overwinningen voor Dylan Groenewegen en Coen Vermeltfoort uitstekend te draaien. ‘Ik was het finalerijden ontwend, was het kwijt. Maar ik heb het nu weer terug. Ik ben de winter ook goed doorgekomen, pakte de vorm, voel me fris en hoop deze zolang mogelijk te consolideren tot aan het NK (zondag 29 juni, DR). Het parcours in Ootmarsum moet me liggen. Je moet een beetje geluk hebben, maar kom ik in de finale, dan zou het me niet eens verbazen dat ik tussen de profs nog wel eens verrassend voor de dag kan komen. Ik wil me in elk geval in de kijker rijden, want mijn doel is nog altijd prof worden,’ aldus Coen Vermeltfoort.
Dan Rolandus
Fotografie: Javelin

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant