Afbeelding

Kevin Inkelaar tweede op DK Zuid-Holland

Sport 106 keer gelezen

Hardinxveld-Giessendam - Kevin Inkelaar (foto links) heeft op het districtskampioenschap van Zuid-Holland voor junioren een tweede plaats behaald. De Abbenbroeker, die uitkomt voor de Belgische opleidingsequipe Avia, reageerde in de finale op een demarrage van Sjoerd Bax.

Het tweetal had zich snel gevonden en werkten uitstekend samen. Naaldwijker Noah van der Meer van Westland Wil Vooruit probeerde de sprong te maken, kreeg zelfs de hulp van Dennis Buijs (RRC de Pedaalridders0 uit Benthuizen en Spijkenisser Jordi Talen (DRC de Mol). De drie achtervolgers kwamen niet meer bij de koplopers. Sjoerd Bax, de renner uit Uppel, toonde zich op het laatste rechte eind de sterkste. Kevin Inkelaar stelde zich tevreden met de tweede plaats.

‘Ik voelde in de laatste ronde al dat Sjoerd sterker was, dus uiteindelijk ook de terechte winnaar. De tweede plaats is toch wel een opsteker. Je ziet het weliswaar niet in de uitslagen terug, maar op zich gaat het best goed. Ik kon in Kroatië na een val mijn werk voor de ploeg (nationale selectie, DR) niet meer doen, reed toen voortdurend achter de feiten aan, was wel jammer,’ aldus Kevin Inkelaar.

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant