Afbeelding

Chanella Stougje tweede op DK van Noord- en Zuid-Holland

Sport 116 keer gelezen

Zuid-Schermer - Henriette Woering heeft tijdens het districtskampioenschap van Noord- en Zuid-Holland voor elite-vrouwen in het Noord-Hollandse Zuid-Schermer een vijfde plaats behaald.

De Rozenburgse uit de ploeg van Jan van Arckel moest het in de massasprint afleggen tegen achtereenvolgens de kersverse districtskampioene Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) uit Nieuw-Vennep, Winanda Spoor (Jan van Arckel) uit Apeldoorn, de Hoofddorpse Kelly Markus (Team Rytger) en ex-PRC Deltarenster Nina Kessler (Boels-Dolmans) uit Velserbroek. Chanella Stougje uit Zuidland reed zich op het DK voor junior-vrouwen naar een tweede plaats.

De renster van RWC Ahoy’ kwam een banddikte tekort om Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot-Ammers van de overwinning af te houden, maar bleef Jip van den Bos (ZWC DTS) uit Knollendam een fractie voor. Francine Kraaijenbrink (archieffoto) uit Abbenbroek passeerde de streep bij de nieuwelinge-meisjes in de massasprint als zevende. De renster van PRC Delta moest onder meer achtereenvolgens het winnende trio Hetty van de Wouw (RWC Ahoy’) uit Kaatsheuvel, Jitske Hubert (RWV De Spartaan) uit Den Haag en Maaike Boogaard (Hoornse Ren & Toerclub) uit Zwaag voor laten gaan.

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant