Zuidland terug in de tweede klasse

Sport 48 keer gelezen

Waardenburg - Zuidland is er tegen WNC niet in geslaagd om het huzarenstukje, behoud eerste klasse, gestalte te geven. De formatie van trainer Tom Larssen won weliswaar met 3-4 (2-1), maar kon daarmee de 1-3 nederlaag, geleden op Groot-Nibbeland niet wegpoetsen.

De Zuilanders speelden een geweldige wedstrijd, waren héél dichtbij om de eerste klasse met een jaar te verlengen, maar drie minuten in de extra tijd schoot een Waardenburger met een zondagschot in de kruising alle Slandse illusies aan diggelen. ‘Dit was een afsluiting van het seizoen dat kennelijk bij Zuidland hoorde,’ doelde Tom Larssen op de legio gemiste kansen waardoor degradatie naar de tweede klasse een feit werd. ‘We hebben echt, je had het moeten zien, een fantastische wedstrijd gespeeld. Door schorsingen en blessures ontbraken er zes man, maar de jongens die er stonden hebben het in één woord uitstekend gedaan. Zeker als je bedenkt dat we een 1-3 nederlaag en een 2-0 achterstand ombogen naar een 2-4 voorsprong (doelpunten van Jeff Duijnstee, Maurice Wolters, Leon van der Steen en weer Jeff Duijnstee, DR), maar mede door twee keer de lat en een glansrol van de doelman de kansen op 2-5 en 2-6 hebben laten liggen.

WNC kwam er doodeenvoudig niet aan te pas, het was eenrichtingsverkeer, maar door een onderschepping gevolgd door een pegel in de kruising bleef een dik verdiende verlenging uit. Kortom, we hebben zeer onterecht verloren.’ Tom Larssen beseft ook dat zijn Zuidland, waarvan hij na liefst zeven jaar met weemoed afscheid heeft genomen niet is gedegradeerd in de laatste wedstrijd. ‘We hebben het dit seizoen gewoon laten gebeuren. Er was in het laatste halfjaar veel wrijving binnen de club, héél zonde en onnodig en dat heeft bij mij veel pijn gedaan. Ik heb de spelers in de bus toegesproken, best emotioneel. We hadden ons met dit elftal gewoon kunnen redden. De laatste wedstrijd verzachtte nog enigszins, maar zoveel pech in een wedstrijd mag je niet hebben. We hebben door het hele seizoen genomen legio kansen gehad, maar dan toch verliezen. Het hoorde er dit seizoen gewoon bij.’ Tom Larssen staat het komende seizoen voor de klas van derdeklasser FC Vlotbrug. De nieuwe trainer Adri van Tiggelen de taak om het vlaggenschip van Zuidland weer terug te brengen in de eerste klasse. 

Zuidland: Kevin Bogarde; Marcel van den Berg, Mark Snijder; Patrick Alimasi, Maurice Wolters (75. Leon van der Steen), Jelle Wolters (65. Bear Kamphorn), Robin van Buuren, Robert Michilsen, Stefan Kerkhof; Jeffrey Duijnstee, Clint van de Veerdonk.

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant