Foto: Twitter
Foto: Twitter

Het Oranjehemd van het lijf

Algemeen 72 keer gelezen

De voetbal-poules van deze krant zijn al jaar en dag een begrip. Natuurlijk kun je met grote landelijke poules meespelen, maar tegen jouw lokale voetbalkenners de strijd aangaan is natuurlijk veel en veel leuker.

Verslaggeefster Denise Quik vroeg aan Peter Houtman, oud-international en huidig stadionspeaker van Feyenoord, of hij de Oranjekoorts al te pakken heeft en misschien wel een voorspeling kan doen.

Heb je de Oranjekoorts al een beetje te pakken?
“Verheug me inderdaad op de wedstrijden die er aan zitten te komen, overigens ook die van andere landen. Het brengt ook altijd weer een leuk bijzonder sfeertje met zich mee.”

Wat verwacht je van het Nederlands Elftal?
“Het zal al moeilijk genoeg zijn om de eerste ronde door te komen, ik hoop uiteraard wel. De prestaties zijn afhankelijk van veel factoren zoals de ‘klik’ die er wel of niet is, vorm van de dag, blessurevrij blijven, tactische zetten etc. Oranje kan eventueel dus toch verrassen.”

Heb je nog een gouden tip voor onze mannen?
“Dan had ik die al ongetwijfeld aan ze meegegeven. Om toch iets te noemen: als speler kun je weliswaar verliezen, maar als je dat doet met de wetenschap dat je alles hebt gegeven, dat je er alles aan hebt gedaan, dan kun je jezelf in ieder geval niets verwijten.”

Wie wordt de sterspeler van Oranje?
“Maakt mij niet uit, als het maar ten goede komt van het team. Maar het zou natuurlijk toch wel leuk zijn als dat een Feyenoorder is...”

Wie wordt wereldkampioen?
“Oehhh, het bekende koffiedik kijken. Een gooi: Brazilië is uiteraard één van de favorieten, maar ook Spanje, Duitsland, Argentinië zie ik als kanshebbers, en wellicht dat er nog een grote verrassing bij zit. Natuurlijk hoop ik op Oranje.”

Doe mee met de WK-poule!
Geef ook jouw voorspelling via het WK spel van deze krant en maak kans op de hoofdprijs: Een Curved Smart TV LED 55” ter waarde van dik 2499 euro. Beschikbaar gesteld door Expert Pijnacker. Hoe speel je mee? Klik in de menubalk op “WK-spel”, in een paar stappen ben je in de race voor deze stoere hoofdprijs en eeuwige roem!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant