Foto: Dan Rolandus
Foto: Dan Rolandus

Mario Poldervaart raast als een tornado naar districtstitel

Sport 95 keer gelezen

Zevenhuizen: Jordi Talen heeft tijdens de districtskampioenschappen Tijdrijden van Zuid-Holland voor junioren een zesde plaats behaald. De Spijkenisser uit de Dordtse wielerformatie van DRC de Mol trapte de 21,6 kilometer op het fraaie parkoers langs de onder meer de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen achter onder anderen winnaar Fabio Jakobsen (29.09,43) uit Heukelum naar een tijd van 30.25,33. Mario Poldervaart heeft bij de nieuwelingen met veel machtsvertoon de districtstitel van Zuid-Holland gewonnen.

De Zuidlander, die uitkomt voor de Belgische opleidingsploeg Avia Crabbe Cycling Team, klokte op de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen na 10,8 kilometer een tijd van 14.55,64. Marco Mook (Avanti) uit Alphen aan den Rijn noteerde een tijd van 15.12,54 en de derde tijd werd op de matrix gebracht door Rens Tulner (RWC Ahoy’) uit Lexmond. Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk reed in het tenue van RWC Ahoy’ in 15.17,59 naar de vijfde plaats. Plaatsgenoot Daan Hoole, eveneens rijdend voor Ahoy, kneep na 15.44,98 in de remmen. ‘Ik heb vanaf de start meteen vol gas gegeven, reed met de schuine wind mee een gemiddelde van 47 kilometer in het uur. De twee renners voor mij waren een mooi richtpunt om het tempo op te voeren, ben vervolgens in de laatste twee kilometer volle bak doorgereden en wist dat het een goede tijd zou worden, maar aan winnen heb ik niet gedacht,’ aldus winnaar Mario Poldervaart, die op de dag van het moment suprême voor zijn winnende race eerst nog even zijn laatste examen op school had afgerond. De winnaar van de eerste etappe van de Tour de la Basse-Meuse van Blegny naar Blegny kan zich de komende drie maanden met een gerust hart focussen op het wielrennen. Willem Kegge (PRC Delta) flitste bij de Masters 30-plus naar een vijfde tijd van 47.19,54. Henk de Jong uit Mijdrecht werd districtkampioen in een besttijd van 44.40,28.

Zuid-Schermer: Chanella Stougje heeft tijdens de districtskampioenschappen Tijdrijden van Zuid-Holland voor junior-vrouwen in het Noord-Hollandse Zuid-Schermer een tweede plaats behaald. De Zuidlandse uit de equipe van RWC Ahoy’ snelde achter Jeanne Korevaar (25.43,055) naar een tweede tijd van 26.19,484. Marjolein van ’t Geloof (RWC Ahoy’) liet in 26.29,414 de derde tijd noteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant