Afbeelding

Vlinders in je tuin op 14 juni

Actueel 67 keer gelezen

Tuin en balkon zijn met een mix van lokplanten makkelijk in te richten als leefgebied voor tuinvlinders. Die vlinders zijn te helpen met paarse, blauwe en gele bloemen, een afwisseling van hoge en lage planten en bloeiende planten van voor- tot najaar. De Vlinderstichting en Tuinbranche Nederland geven de komende periode extra aandacht aan het verbeteren van de leefomgeving van tuinvlinders. Beide organisaties hebben 14 juni uitgeroepen tot nationale vlinderdag.

Die dag staan tuincentra helemaal in het teken van vlinders, met tal van activiteiten voor jong en oud. Die variëren van vlinderroutes, schminken, workshops tot knutselen. En er zijn vlinderhoeken ingericht, waar tuin- en balkonbezitters tips kunnen vinden om zelf bij te dragen aan een gunstige leefomgeving voor vlinders. Dit kan onder meer met planten waar vlinders nectar kunnen drinken en planten waar ze hun eieren op af kunnen zetten. Vlinderstruik, IJzerhard en Wilde marjolein voeren de ranglijst van vlinderplanten aan; de inheemse Blauwe knoop, Brandnetel en Brem zijn juist waardplant voor het eierleggen.

Met de slogan ‘Vlinders in je tuin’ vestigen de tuincentra de komende periode aandacht op de Nationale vlinderdag.  Op www.tuinbranche.nl is meer informatie over de campagne te vinden. Tuin- en balkonbezitters worden eveneens aangespoord om mee te doen aan de Tuinvlindertelling, van 1 t/m 3 augustus . Meer informatie daarover is te vinden op www.vlindermee.nl of via de speciale app. De Nationale vlinderdag is meteen de start van de Nationale Tuinweek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant