Afbeelding

Olympia sluit af met klinkende overwinning

Sport 65 keer gelezen

Spijkenisse: Olympia heeft het korfbalseizoen met een klinkende 18-8 (8-5) overwinning tegen Seolto afgesloten. Coach Wilfred van Wijngaarden, Sebastiaan van Hengst en Silvia de Wit hadden zich op het zonnige sportpark De Brug in Spijkenisse geen betere afscheidswedstrijd kunnen wensen. Van Wijngaarde nam op 21 december het stokje over van de ontslagen Benno Snaphaan.

‘Dat was voornamelijk om rust in de tent te brengen. We hebben in de zaal goede wedstrijden gespeeld, maar dat leverde geen punten op,’ liet Van Wijngaarden de daaropvolgende degradatie naar de derde klasse optekenen. ‘We hebben de goede lijn op het veld doorgetrokken, maar ONDO was gewoon de terechte kampioen. Weidevogels hebben we één helft goed bestreden, maar in de tweede helft waren ook zij gewoon beter. Al met al denk ik dat we met een derde plaats een goede tweede seizoenshelft hebben gehad.’ Olympia kan in het komende seizoen weer beschikken over Daphne van de Water, die is teruggekeerd van een stage op Curaçao, en Daan Prikker na een uitstapje aan KCR A1. Rilana Cafferata en Dennis Cromzigt ontbraken in de slotwedstrijd van de Spijkenisser korfbalformatie. ‘Olympia zal in het komende seizoen op twee fronten moeten strijden voor het kampioenschap. Het is dan wel belangrijk dat zij een goede seizoenstart maken en niet eerst achter de feiten moeten aanhollen,’ besloot Wilfred van Wijngaarden.

Olympia: Ilona van den Berg, Charlotte Gret (2 keer), Sebastiaan Visser, Robert Huisman (5 keer); Sebastiaan van Hengst (1 keer, 68. Aldo Cafferata), Jerry Kasten (6 keer), Elise Cafferata (2 keer), Silvia de Wit (2 keer, 68. Naomi van de Water).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant