Foto's: Peter de Jong

Handbalsters na rust langs DIOS

Sport 110 keer gelezen

Spijkenisse - De dames van HVOS hebben zondagmorgen een achterstand weten om te buigen in een voorsprong en alsnog met de winst er vandoor te gaan. De ploeg van Jean Paul Scholten won het duel met 14-12, bij rust stond het 5-8 voor DIOS, de tegenstander van de Spijkenissers.

‘We kwamen met 4-0 achter. Dat gebeurde eerder dit seizoen ook al en daar hadden we dus niet van geleerd, ondanks het feit dat we erover hadden gesproken. Na rust hebben we het beter gedaan en uitstekend verdedigd. Vanaf 9-8 kwamen we voor het eerst voor en hebben dat niet meer uit handen gegeven. De drijvend motor achter dit geheel was zeker Claudia van Zwieten die een uitstekende pot speelde’, zegt coach Jean Paul Scholten na afloop. Zondag staat een belangrijk treffen op het programma met koploper Ventura. Die ploeg heeft één punt voorsprong op de Spijkenissers die tweede staan. Bij een overwinning van HVOS neemt men de positie over. Er zijn nog twee duels te spelen voor de handbalsters uit Spijkenisse.

Speelsters HVOS: Ingrid de Jong; Iris Vonk; Jolanda van der Sluis (6); Claudia van Zwieten; Angela Busscher (5); Marloes Sallet; Sara Sundermann (1); Cindy Makor (2); Nicky Monster en Cindy de Graaf.