Foto: René Bakker
Foto: René Bakker

Stadsbeheer 't liefst in Spijkenisse

Actueel 95 keer gelezen

Spijkenisse - Het college geeft bij het bepalen van de locatie van Stadsbeheer de voorkeur aan een locatie in Spijkenisse, in de buurt van een uitvalsweg naar Bernisse. Door centralisatie van de taken op één plek is circa 40% minder ruimte nodig dan nu gebruikt wordt.

Onderzochte locaties
Er zijn negen locaties bekeken, waarvan er twee bij voorbaat afvielen: rayon West, waar de park & ride gerealiseerd wordt en Bovenwijks, die afvalt vanwege de ontwikkeling van Haven-Zuid. De locaties die onderzocht zijn, zijn het huidige perceel van rayon Oost, het perceel ernaast en een combinatie van die twee percelen, het gemeentehuis in Abbenbroek en een deel van het daartegenover liggende Van Hamburgterrein, een locatie op Halfweg, het terrein van rayon Noord en datzelfde perceel in combinatie met het terrein van de kynologenclub.

Verhuizing kynologenclub
Als de gemeente kiest voor de laatste onderzochte locatie, dan moet de kynologenclub verhuizen. Als alternatieven zijn onderzocht het huidige hoofdveld met het achterliggende perceel richting dijk, het  huidige hoofdveld met het grasveld aan de Voorwerg en een veld op het achterliggende perceel, een perceel in Hartelpark West en een perceel in de Sportpolder.  Voor de KVVP is naast bereikbaarheid en huurprijs ook van belang dat zij de examens die zij nu afneemt op de nieuwe locatie ook kan afnemen.  Van belang bij het bepalen van de locatie is ook de aanwezigheid van nutsvoorzieningen.

Bomenkap
De bomen aan de Sportlaan zijn volgens het college gekapt omdat zij aangetast waren door schimmels. Herplant wordt bekeken in relatie tot de herstrating van de Sportlaan. In het Hartelpark zijn drie onderzoeken uitgevoerd. Er is gekeken naar de aanwezigheid van vleermuizen, het flora- en faunabestand wordt in kaart gebracht en de kwaliteit en kwantiteit van de bomen in het park wordt in beeld gebracht. De onderzoeksresultaten worden half mei verwacht.

Pas als de resultaten bekend zijn en bekend is welk alternatief voor de KVVP haalbaar is, kunnen plannen gepresenteerd worden op een inloopbijeenkomst.  De gemeente blijft in overleg met de direct aan- en omwonenden. Het ingediende burgerinitiatief maakt onderdeel van de uitwerking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant