Afbeelding

Een echte kunstenaarsfamilie

Actueel 127 keer gelezen

Zwartewaal - Kunstkring Voorne presenteert de gehele maand mei een smaakvolle expositie vol prachtige sieraden, buitengewoon brons en verrassende wandobjecten.

Kunstenaarsfamilie
Hans van Well ging na zijn pensionering naar de Vrije Academie om het vak van edelsmid te leren. Hij werkt uitsluitend met zilver wat hij het mooiste metaal vindt en maakt alleen sieraden die hij zelf ook mooi vindt. Voor Lenie van Well-Bergwerff staat, zolang als zij kunst vervaardigt, de mens centraal. Vroeger werkte ze uiterst gedetailleerd, maar door de jaren heen is ze met krachtige vrije vormen gaan werken. Maar van tijd tot tijd moet ze weer even een paar gedetailleerde kinderen maken. Ze combineert haar werk de laatste jaren met stenen en hout wat verrassende resultaten oplevert. Ria Bergwerff maakt wandobjecten samengesteld uit plankjes van 12 x 12 cm die ze bewerkt met allerlei materialen. Van kraaltjes, knopen, ringetjes en stokjes tot schelpen met zand en hout uit de natuur, ze weet een eenheid van deze variatie te maken. Deze plankjes worden vervolgens op een achterplaat gelijmd en zo ontstaat telkens een uniek object.

Kunstzinnige evenementen
Naast het maken van kunst organiseert de familie Van Well | Bergwerff kunstzinnige evenementen. Lenie en Hans van Well stonden aan de wieg van de Kunstroute Spijkenisse en staan na 7 jaar nog steeds garant voor een vlekkeloos verlopend kunstweekend. Ria Bergwerff organiseerde kortgeleden een succesvolle kunstveiling in Rozenburg ten bate van Stichting Luma.

Kunst in Uitvoering, Bernisserdijk 24, 3238 BM Zwartewaal (ingang aan de kop van de haven). Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur. Voor meer informatie: www.kunstkringvoorne.nl, Pauline van Bijleveld, exposities@kunstkringvoorne.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant