Afbeelding

Genomineerden Groene Lint bekend

Actueel 93 keer gelezen

Spijkenisse - De Groene Lint Commissie heeft drie kandidaten genomineerd voor Het Groene Lint 2014. Het zijn de heer Peter Ganzeboom, mevrouw Maria van der Wiel en Tuingroep De Oase. Breng een stem uit op één van de genomineerden, en bepaal zo mee wie de winnaar wordt. Stemmen kan van 1 t/m 25 mei via www.milieugroepspijkenisse.nl. Per e-mailadres is maar één stem geldig.

Wie is genomineerd en waarom:

Peter Ganzeboom
Peter Ganzeboom is bekend als de Stadsvogelaar van Spijkenisse. Deze zichzelf toegekende titel is onomstreden. Peter is al vele jaren bezig als vogelaar en heeft daarmee een reputatie van ‘kenner’ verworven. Hij deelt die kennis graag met anderen, eerst als gids bij excursies en docent in een cursus voor de vogelaar en nu via de moderne media waardoor hij veel en vooral jonge mensen bereikt. Op zijn website laat hij anderen meegenieten van zijn vogelwaarnemingen met prachtige foto’s. Hij toont zich ook erg betrokken als natuurwaarden in het gedrang komen. In 2009 leverde hij veel informatie en ideeën voor de Gebiedsvisie voor Park Vogelenzang. Vorig jaar lanceerde hij de facebookpagina “Nissewaard leeft” en nam hiermee optimistisch het voortouw voor de toekomst van Spijkenisse en Bernisse samen. Al deze activiteiten doet hij belangeloos voor zijn stad.

Maria van der Wiel
Maria van der Wiel is met hart en ziel bezig om de buurt bij elkaar te houden. Ze is een spil in de wijk, een soort buurtwerker. Ze maakte van een stukje verwilderd bosplantsoen een prima verzorgde buurttuin, waar kinderen uit de buurt zelf groenten en fruit verbouwen. Ze is er in geslaagd een draagvlak te krijgen in de buurt met ondersteuning van de gemeente en Woonbron. Zij slaagt erin contacten tussen buurtbewoners tot stand te brengen en jong en oud te interesseren voor wat groeit en bloeit. Maria van der Wiel maakt met haar buurtmoestuin kinderen bewust van het belang van zorg voor de natuur en gezonde voeding. Ze doet dat samen met door haar gevraagde vrijwilligers. Het initiatief om zoiets te beginnen stimuleert anderen om actief te worden in de eigen buurt. Ze is ook betrokken bij de Natuurspeeltuin en buurtpreventie in de Donken. Ze werd hiervoor al twee maal eerder genomineerd voor Het Groen Lint. Is driemaal dan toch scheepsrecht?   

Tuingroep De Oase
De Tuingroep De Oase is een werkgroep van de protestantse wijkgemeente De Kern aan de Eikenlaan. De groep heeft de tuin van de kerk omgevormd tot een ‘liturgische tuin’. Het is een liturgische tuin omdat de perken zijn ingericht met planten in de kleuren van het kerkelijk jaar. Omdat de tuin vanaf de straat van twee kanten is te overzien, is het een aanwinst voor de hele buurt. De aanleg werd door een bedrijf uitgevoerd, aangevuld met vrijwilligerswerk. De tuin werd in 2011 geopend en het project is afgesloten in 2013 met de uitgave van een boekje. Er zijn heel wat uren aan vrijwilligerswerk in gaan zitten, want de financiering is opgebracht door het houden van allerlei vrijwilligersactiviteiten. Het resultaat is een prachtige tuin als ontmoetingsplaats voor de kerkleden maar ook buurtbewoners hebben vrij toegang. Het is een opwaardering van de buitenruimte en bovendien draagt het bij aan de biodiversiteit.

Op donderdag 5 juni, om 20.00 uur, maakt wethouder Christel Mourik de winnaar van Het Groene Lint 2014 bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant