Afbeelding

Norman Meerkerk wint 60e Ronde van ’s Gravendeel

Sport 214 keer gelezen

's Gravendeel - Traditiegetrouw op Koningsdag wordt de ronde van ’s Gravendeel verreden. Voor PRC Delta/Lindeloof een groot deelnemersveld aan de start bij de Sportklasse: Martin van Rij, Kees Oranje, Kees Barendregt, Jaco Minke, Paul van Strien, Norman Meerkerk, Martijn Dennebos, Otto Schotte, Hans Romers en Bas Hagoort.

Otto Schotte was de eerste van PRC Delta die probeerde een gaatje te slaan met het peloton, maar dat lieten de mannen niet zomaar gebeuren. Diverse keren werd dit geprobeerd, maar pas een aantal ronden voor het einde wisten drie renners een beslissende demarrage te plaatsen. Norman Meerkerk, Niclas Vermaas en Dennis van der Meiden konden genoeg voorsprong opbouwen om met z’n drieën naar de finish te sprinten. De overige mannen van PRC Delta controleerden de wedstrijd.

Toch kwam het peloton nog gevaarlijk dichtbij en wist Pim Achterkamp in de laatste ronde bijna bij de 3 koplopers aan te sluiten. Dit lukte net niet en Norman sprintte met een fietslengte voorsprong naar de overwinning.  Martin werd 14e, Martijn 21e, Paul 25e, Bas 40e, Otto 41e, Kees Oranje 46e, Jaco 51e en Kees Barendregt 52e.

 Bij de Amateurs ook een goede opkomst voor PRC Delta: Cornelis Bakker, Gerard van Haaften, Rens Trommels, Erik Meerkerk, Bennie van den Heuvel, Peter Hoogerheide, Willem Kegge, Jon Kegge en Leo Poot. Bij de Amateurs werd flink doorgereden. Uiteindelijk wisten twee man te ontsnappen en niemand die het gat dicht wilde rijden, met als gevolg dat plaats 1 en 2 al bezet waren. Voor de derde plek moest massaal gesprint worden. Cornelis werd 8e, Gerard 12e, Rens 15e, Bennie 25e, Erik 30e, Peter 42e, Jon 44e, Willem 49e en Leo 55e.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant