Foto's: Peter de Jong

SCO’63 pas laat onderuit

Sport 63 keer gelezen

Spijkenisse - Maandag leek het er naar uit te zien dat SCO’63 de punten gingen delen, maar in de extra tijd wist de Rotterdamse tegenstander alsnog toe te slaan en de overwinning te behalen met 2-4. Hierdoor blijven de Spijkenissers derde van onderen, maar de ploeg zal volgend jaar niet meer op zondag actief zijn.

De eerste twee kansen waren voor de thuisploeg op sportpark Oostbroek, maar Melvin Schouten schoot net over het doel en Winston Helder zag in de beginfase de bal op de paal uiteen spatten. Na ruim een kwartier ontwaakte men wat uit de slaap bij Spartaan ’20 dat het voorzichtig probeerde, echter na balverlies aan Spijkenisser zijde was het Marley Mejia die de bal uitstekend aangaf op Jawad Bellasom die voor de 0-1 zorgde. Vervolgens duurde het tot een klein half uur voordat het publiek weer werd vermaakt. Na een corner wist Mevlvin Schouten de gelijkmaker binnen te tikken. Kort voor de thee had Spartaan ’20, dat revanche wilde op de eerdere nederlaag dit seizoen, de voorsprong moeten nemen, maar alleen voor doelman Oron schoot Said Bourdime naast. Na de thee was het Melvin Schouten die na tien minuten doelman Van Meenen voorbij ging, maar een verdediger bracht redding voor de Rotterdammers. In de directe tegen aanval was het opnieuw Ballasom die voor de 1-2 zorgde. Daarna had Spartaan het betere spel, van twee hele slechte ploegen. Ballasom en Bourdime kwamen niet voorbij Oron en twintig minuten voor het einde was het na een spelhervatting Ian Londt die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Spartaan probeerde het hierna nog, maar Dario Lara Olaya voorkwam een treffer door de bal voor de doellijn weg te halen. Twee minuten voor tijd bracht MArvelous Oron nog redding bij een inzet van Mouad Fossoune en in de laatste minuut was het Ballasom die zijn derde van de middag aantekende. Zeven minuten in de extra tijd was het invaller Shayandro Ramos die voor de eindstand van 2-4 zorgde. De uitslag was geflatteerd, vond ook Koos Waslander, die verder niet bereid was om commentaar te geven.

90+7 Shayandro Ramos 2-4

Scheidsrechter Henk Voogt uit Hellevoetsluis gaf gele kaarten aan Gino Copabianco, Ingmar Elias (beiden SCO’63) en JAwad Ballasom (Spartaan ’20).

Opstelling SCO’63: Oron; Da Veiga Dias, Copabianco, Elias (69 El Kandoussi), Wolf; Delgado Alves (46 Londt); Kriek (57 Rusland), Schouten; Helder;, Robinson en Lara Olaya

Opstelling Spartaan ’20: Van Meenen; Tozlu, Araz (55 Pfeffer), Braafhart, Mewalal; Missoune; Mejia (86 Van Loon), Seine; Bellasom, Bourdime en Donata.