Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse bijna hoofdklasser

Sport 62 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft een heel grote stap gezet naar het kampioenschap in de eerste klasse C door op het eigen sportpark Jaap Riedijk met 2-0 (0-0) te zegevieren over VVGZ. De Spijkenissers verkeerden na het horen van de uitslag van SHO, dat in Dordrecht niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Drechtstreek, in een hosannastemming. De marge bedraagt nu 8 punten op de Beijerlanders. Morst SHO op Tweede Paasdag één of meerdere punten verspelen tegen Rijsoord, dan mag Spijkenisse de kampioensvlag hijsen en is promotie naar de zo fel begeerde hoofdklasse een feit.

‘De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus laten we niet te vroeg juichen,’ bleef trainer Peter Wubben met beide benen op de grond. ‘Natuurlijk hebben we een goede slag geslagen, maar als SHO geen punten morst zullen we het in en tegen Sliedrecht eerst zelf nog moeten klaren.’ Spijkenisse, dat het moest stellen zonder Lennard Krijger, legde in de eerste helft een goede pot voetbal op de grasmat, maar dwingend tot binnen de zestien was het niet. Bovendien sprongen de voorwaartsen slordig om met de kansen. Peter Wubben gaf tijdens de rust te kennen dat er best wat meer power in de aanvallen gestopt mocht worden. Het veldspel der Spijkenissers oogde in het tweede deel nog fraaier en na ruim een uur spelen had het aandringen succes, toen Julien Gret een breedlegger van Stefano Zevenbergen met een verwoestende uithaal doeltreffend afsloot: 1-0. De ban was gebroken. Tien minuten later was het weer raak, wederom door Julien Gret. Delrencio dos Reis onderschepte een bal van één der Zwijndrechters, waarop hij de naar binnen gesneden Julie Gret op maat bediende, waarop de aanvaller zich niet bedacht en het leer met een zoever in de verre hoek joeg: 2-0.  Emir Jazarevic zal de wedstrijd tegen Sliedrecht gaan missen vanwege een schorsing.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Jeffrey Schenk, Stefano Zevenbergen; Jesse Schotman (60. Jazzy Adams), Delrencio dos Reis; Shane van den Engel; Ruperto Dorothea, Emir Jazarevic (75. Jorn Berkelaar), Julien Gret (85. Etienne Mariana).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant