Jeroen van der Heide. Foto: Nederlandse Bowling Federatie
Jeroen van der Heide. Foto: Nederlandse Bowling Federatie

Brons voor Jeroen van der Heide op EJK Bowlen

Sport 197 keer gelezen

Odense - Van zondag 13 april t/m zondag 20 april werden in Odense de Europese kampioenschappen bowlen voor jeugd georganiseerd. De Nederlandse Bowling Federatie is in Denemarken vertegenwoordigd met een jongensteam. Tijdens het EK Jeugd doet de 4-koppige selectie mee aan verschillende events. Zo werd maandag het Doubles event gespeeld en staan de komende dagen nog de Singles en Masters events op het programma. Woensdag en donderdag stond het Team event op het programma

Voorrondes
In totaal stonden er zes games voorronde op het programma, waarvan de eerste drie op woensdag werden afgewerkt. Aan het eind van de dag vonden we Nederland terug op de vijfde plaats, achter een Scandinavische top 4: Finland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. In de vierde game, waarmee op donderdag het event hervat werd, schoot Nederland uit de startblokken en klom het direct naar de derde plek. Het team van coaches Peter van Zijp en Jord van Weeren wist het niveau in de vijfde game niet vast te houden, waardoor het weer terug zakte naar plek vijf. In de laatste en beslissende game werd duidelijk dat de top 3 te ver was uitgelopen voor de Nederlands team, bestaande uit Jeroen van der Heide (Spijkenisse), Mitchell Stinissen (Zwijndrecht), Yorick van Deutekom (Julianadorp) en Youri Fens (Tilburg). Noorwegen daarentegen hadden ze nog wel in het vizier en na een zeer spannende game bleek Nederland de achterstand van 48 pins omgebogen te hebben naar een voorsprong van 30 pins. Genoeg voor de vierde plek en daarmee een plek in de halve finale.

Halve Finale
In die halve finale was het als eerste geplaatste gastland Denemarken de tegenstander. Het thuisspelende land was duidelijk favoriet in de halve finale waarin één game direct de beslissing moest brengen. De Denen namen direct de leiding en Nederland kon alleen maar volgen. Dat Nederland niet werd afgeschut maakte de Deense ploeg toch wat zenuwachtig. Nederland vocht zich terug in de wedstrijd waarbij het uiteindelijk aankwam om het laatste en beslissende frame. Hierin kwam Nederland net te kort, waardoor de overwinning met 788 – 779 naar Denemarken ging. Een grote teleurstelling, die snel werd omgezet in blijdschap vanwege de gewonnen bronzen medaille door onder meer Jeroen van der Heide. Het andere brons was voor Zweden. Denemarken werd uiteindelijk tweede. Het goud was er voor het oppermachtige Finland, dat eerder in het toernooi ook al goud en zilver won op het Doubles event.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant