Bernisse blijft eerste klasser

Sport 105 keer gelezen

Groot-Ammers: De volleyballers van Bernisse waren ondanks de fraaie 4-0 overwinning tegen City Bril Krimpen 4 tot op de laatste speelronde nog niet veilig. Maar nadat de club uit Heenvliet met een 3-1 (25-10, 29-27, 25-19, 24-26) nederlaag tegen het hooggeplaatste WIK/Univé 3 een puntje toevoegde aan het totaal van 36 punten en het Rozenburgse Vovero een 4-0 nederlaag te slikken hadden gekregen tegen kampioen OKK ’70, zagen de Heenvlieters op eindplaats acht het verblijf in de eerste klasse met minimaal een jaar verlengd

‘We zijn in de eerste set helemaal weg geserveerd en zagen de bui al hangen. We hebben de opstelling in de tweede set wat aangepast om de service van Krimpen beter op te kunnen vangen. Dat lukte en we hebben zelfs drie setpoints gehad, maar konden het met 29-27 uiteindelijk toch niet houden. In de derde set keken we al snel tegen een 9-3 achterstand aan en konden deze achterstand niet meer herstellen. De laatste set wilden we nog een keer alles op alles zetten, de strijd ging gelijk op. Pas bij 23-24 stonden we voor het eerst in deze set voor. Daarna hebben we het afgemaakt en grepen toch nog een belangrijk punt,’ aldus beschreef playing/coach Edwin Ooms de wedstrijd. ‘We hebben na een goed seizoen vorig jaar, dit jaar te veel wedstrijden niet goed gespeeld. En dat had duur betaald kunnen worden. Het is mooi dat we nu toch de p/d-wedstrijden hebben ontlopen,’ aldus besloot Edwin Ooms. Jaco Zaal moest met een geblesseerde knie langs de kant vingerbijten. Bij Bernisse speelde Onno van der Knaap een zeer goede wedstrijd.

Bernisse (mannen): Sander van Linschoten, Coert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Freddy Koetse, Edwim Ooms.