Afbeelding

Zuidland weggespeeld door titelkandidaat SHO

Sport 73 keer gelezen

Oud-Beijerland: Zuidland heeft in Oud-Beijerland met 7-2 (4-0) een flink pak slaag gekregen van SHO. De Oud-Beijerlanders, die na twee 0-0 wedstrijden van koploper Spijkenisse weer hoop hebben gekregen op de titel in de eerste klasse C, hebben de jacht op hun prooi in de finale van de competitie ingezet. De Slanders bezetten de twaalfde plaats en zullen in het paasweekend tegen Klundert (aanstaande zaterdag) en Heerjansdam (Tweede Paasdag) punten moeten pakken om uit de gevarenzone te geraken. Dan zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag tegen het ontketende SHO.

‘Laat ik voorop stellen dat SHO een heel goede ploeg heeft dat het bloed ruikt van Spijkenisse. Daarbij komt dat wij thuis met 1-0 van hen hebben gewonnen, dus stond SHO op scherp. Ik heb mijn spelers de opdracht gegeven zolang mogelijk de nul te houden met de hoop dat SHO ongeduldig zou worden en nog meer naar voren zou hollen met de achterliggende gedachte dat wij de ruimte zouden krijgen. We hebben de laatste tijd aardige resultaten behaald, dus dachten de mannen dat het wel los zou lopen. We gingen als gekken in de aanval, een kolfje naar de hand van SHO dat na vijf minuten het plannetje aan diggelen schoot en op 1-0 ((Kenneth Klaverweide, DR) kwam. Binnen een kwartier was het al 3-0 (treffers van Henk Roeland en Geert Bakker, DR), het had in plaats van 7-2 net zo goed 12-2 kunnen worden,’ aldus analyseerde Tom Larssen de forse nederlaag. De overige doelpunten van SHO werden gescoord door Geert Bakker (twee keer), Giovanni Klaverweide en Henk Roeland. Jeffrey Duijnstee tekende bij 5-0 en 6-1 voor de tegentreffers. De topscorer van Zuidland is er vanwege een gele kaart aanstaande zaterdag tegen Klundert niet bij. ‘Een gevoelig verlies, kan er ook nog wel bij. Wordt weer puzzelen voor de wedstrijd tegen Klundert.’ De wedstrijd op Groot-Nibbeland begint om 14.30 uur.

Zuidland: Kevin Bogarde; Robert Michilsen, Mark Snijder, Frank Molendijk, Roy van Vugt (70. Jelle Wolters); Patrick Alimasi, Marcel van den Berg, Robin van Buuren (60. Romeo Rommy); Runell Martis, Jeffrey Duijnstee, Corly Bazoer (73. Clint van de Veerdonk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant