Bernisse eervol ten onder tegen Nieuwenhoorn

Sport 80 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft op het sportpark aan de Groene Kruisweg met 1-4 (0-1) verloren van Nieuwenhoorn. De Bernissers hebben het de kersverse kampioen in de vierde klasse F vooral in de eerste helft moeilijk gemaakt om de verdediging naar het doel van Mitchel Dekker open te breken. Op slag van rust bezweek de witgroene defensie dan toch, toen Davy Mierop een ragfijne voorzet van Tim van der Lijn onhoudbaar achter Mitchel Dekker schoot: 0-1. De bezoekers kwamen in het tweede deel meer voor de Bernisser goal. Het was weer Davy Mierop, die trefzeker was door een voorzet van Shih-Fa Steehouder in de verre hoek te volleren: 0-2. Timo Buijs en Alexander Baartmans lieten daarop enkele goede kansen onbenut om de wedstrijd definitief in het slot te werpen.

Het werd zelfs nog spannend, toen Ken Luyendijk tekort terugspeelde op zijn doelman Kevin van de Wijngaart waarop Michael van der Velde er als een duveltje uit een doosje tussen zat om de spanning weer in de wedstrijd terug te brengen: 1-2. Even later was daar de mogelijkheid op 2-2, maar Michel Hiwat zag geen kans om de geheel vrijstaande Michael van der Velde in stelling te brengen. Even later schoot Alexander Baartmans een voorzet van Diego de Graaf binnen (1-3) en bepaalde Damiano Vaudo de eindstand op 1-4. ‘We hebben goede tegenstand geboden, kregen na de 1-2 zelfs nog een kans op 2-2, maar na de 1-3 was het over,’ aldus verliezend trainer Peter Hoek. Bernisse speelt aanstaande zaterdag aan de overkant van het Voornse Kanaal de derby tegen Zwartewaal.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slumph (46. Wouter Rijken), Niels Molendijk, Tim de Groot, Jean Paul Kers; Frank Noordzij, Jordy van den Berg (65. Yuri Dubois), Robert Bout (75. Joris Bontenbal); Rick Onderstal; Michael van der Velde, Michell Hiwat.