Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

De Kempvis moet nog even wachten

Sport 98 keer gelezen

Spijkenisse: De supporters waren speciaal naar het Rivièrabad getogen om de waterpolosters van De Kempvis voor de kampioensklus tegen SG Waterpolo Den Haag 2 aan te moedigen en zich vervolgens op te maken voor een groot feest. De druk was in een vol huis kennelijk te groot voor de meiden van coach Peter Koster, want zij kwamen tegen de Haagsen niet verder dan een 6-6 (2-2, 3-0, 0-2, 1-2) gelijkspel.

De ontluistering was groot in het Spijkenisserkamp. Zeker toen men bedacht dat zij de door Melanie Bakker (3 keer), Wieteke Kleinherenbrink en Suzanne Dusseljee verkregen 5-2 voorsprong en daarmee de nakende overwinning in de partjes drie en vier ondanks de 6-5 van de jarige Tess Kok als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. ‘We hadden in de tweede periode nog afstand genomen, kreeg ook niet het idee dat er nog spanning op zat. Wat ik wel weet is dat de afspraken niet meer werden nagekomen waardoor Den Haag nog kon terugkomen,’ verklaarde Peter Koster het gelijkspel. ‘Laat ik vooropstellen dat Den Haag een goede ploeg heeft, niet voor niets op de derde plaats staat. Het was zaak om hen zo ver mogelijk van de goal af te houden en zo proberen hun sterkste wapen ”het schot” te neutraliseren omdat zij vanuit de tweede lijn vaak scoren. Dat is ons niet gelukt.’ De coach van De Kempvis zit met de wedstrijden tegen WZC 2 en naaste concurrent ZVL 4 zeker niet in zak en as. ‘Dan moeten we zaterdag tegen WZC maar kampioen worden,’ aldus Koster. De bloemen waren nu voor Den Haag en de champagne gaat aanstaande zaterdag mee naar De Veur in Zoetermeer.

De Kempvis: Tinka de Haan (foto); Femke de Haan, Patricia van Nierop, Wieteke Kleinherenbrink, Tess Kok, Sofie Goudriaan, Ilse Kuller, Sophie Kleinherenbrink, Suzanne Dusseljee, Melanie Bakker, Divera Bakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant