Afbeelding

Spivo weer over Mikro-ElektraRoosendaal heen

Sport 94 keer gelezen

Sittard: De vrouwen van Spivo hebben de verre reis naar Sittard niet voor niets gemaakt, want zij keerden na 400 kilometer onder de wielen te hebben terug met een 1-3 (25-11, 23-25, 17-25, 25-27) overwinning op Coach/VC Sittardia. ‘Sittardia heeft een goede ploeg waartegen wij heel hard hebben moeten werken om de punten binnen te halen,’ verklaarde Ronald Lacroes de moeizame wedstrijd in De Kemperkoul.

De Spijkenisser vrouwen lieten zich in de eerste helft volledig onder de voet lopen door het felle Sittard: 25-11. ‘Zij wisten van de voorgaande wedstrijd waar onze zwakke plekken lagen. Ik had Janny Plomp er al ingebracht voor passloopster Rianne van der Stelt. Ik heb Janny met haar ervaring in de tweede set laten staan en dat betaalde zich uiteindelijk uit met een nipte 23-25 score: 1-1. Kim Kegel maakte het verschil in de derde set met een goede serviceserie en hebben het vervolgens met een goede voorsprong uitgespeeld (17-25).’ Sittardia leek gebroken, maar toonde desalniettemin voldoende karakter om mee te gaan met Spivo. De Limburgsen kwamen zelfs op setpoint, maar toen dat werd weggewerkt liep Spivo door naar 25-27: 1-3. ‘Sittard zette goed in op ons centrum, maar we hebben ons er uiteindelijk onderuit kunnen ballen.’ Spivo speelt aanstaande zaterdag op 18.00 uur de topper in de tweede divisie C tegen lijstaanvoerder Volley Meerkerk ’95, dat in Den Oert kampioen kan worden. ‘Wij willen de vierde plaats vasthouden, dus zullen we er alles aan doen om het kampioenschap van Meerkerk nog een weekje uit te stellen,’ besloot Ronald Lacroes.

Spivo: Mariska Hommels, Kim Kegel, Laura Kerkhof, Daisy Stolk, Rianne van der Stelt, Jill van Rhee, Tessa Martherus (libero). Sanne Kegel, Janny Plomp, Maaike Mars en Michelle Bos kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant