Foto's: Peter de Jong

Bernisse kan zich opmaken voor kampioenschap

Sport 104 keer gelezen

Heenvliet: De volleybalsters van Bernisse hebben na een zeer lange achtervolging op het ongenaakbaar lijkende Erasmus Volley 2 door een 4-0 (25-17, 25-19, 26-24, 25-10) overwinning tegen Ibis op de voorlaatste competitieronde de leiding genomen in de regio tweede klasse A. De formatie van Edwin Ooms won eerder in de week ook van Caribbean Smashers met 0-4, terwijl Erasmus tegen Hou Stand niet verder kwam dan een magere 3-2 overwinning. ‘We hebben uit de laatste acht wedstrijden zeven keer met 4-0 gewonnen,’ verklaarde de coach van Bernisse de toppositiewisseling met de Kralingsen.

‘We kunnen op 12 april tegen DVO 3 in Oud-Beijerland kampioen worden. Erasmus speelt twee dagen eerder tegen Ibis. Het is afhankelijk van deze wedstrijd welk resultaat wij neer moeten zetten. We willen kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. Vorig jaar eindigden we als tweede, maar hebben bij gebrek aan speelsters de p/d-wedstrijden laten lopen, wilden nog een jaartje tweedeklasser blijven. Maar nu willen we de stap maken.’ De Heenvlietsen met jubilaris Truus Verhoef, die al 40 jaar (!) uitkomt in de hoofdmacht, kenden in de druk bezochte Witte Oliphant een koude start, want zij keken aanvankelijk tegen een 9-13 achterstand aan. Edwin Ooms rechtte tijdens de time-out de neuzen in dezelfde richting en de achterstand werd vervolgens omgebogen in een 25-17 setwinst. Na de regelmatige winst in set twee (25-19) moest in set drie wederom een 9-13 achterstand worden weggewerkt. Met Gizelinde van der Zee voor Sanne Munster-De Gier begon het te lopen. Na een uitstekende serviceserie van Eugenie Verweel fungeerde Van der Zee als “afklapper” en werd de achterstand omgebogen in een 18-13 voorsprong. Hoewel de Hellevoetsen weer dichterbij kwamen, behield de thuisclub toch de voorsprong (26-24), waarna de laatste set mede door een serviceserie van Jolanda Pols (9-0) met een 25-10 score niet meer was dan een formaliteit. Om de wedstrijd heen werd er als voorproefje op het kampioenschap ten behoeve van Truus Verhoef een surpriseparty gehouden met allemaal oud-ploeggenoten van de jubilaris, die tijdens de wedstrijd De Witte Oliphant kwamen druppelen. De reünie vierde haar hoogtepunt in de vierde set, toen Truus Verhoef tijdens de publiekswissel een staande ovatie kreeg. Bernisse sluit op zaterdag 12 april de competitie af in ’t Paradijs met de kampioenswedstrijd tegen DVO 3. Bij Bernisse ontbrak nog altijd de geblesseerde Lisenka Brons.

Bernisse (vr.): Aletta van der Ploeg, Patricia Smits, Sanne Munster-de Gier, Jolanda Pols, Belinda Verweel, Gizelinde van der Zee, Truus Verhoef, Yolande Baumann, Eugenie Verweel en Charlin van der Stoep.