Afbeelding

Tien seconden te lang voor Indus ’67

Sport 68 keer gelezen

Leidschendam: De handbalsters van Indus ’67 hebben de zaalcompetitie tegen EHC afgesloten met een 21-21 (14-11) gelijkspel. De Rozenburgsen zijn daarmee in de regio tweede klasse E op de zesde plaats geëindigd. ‘De scheidsrechter heeft ons tien seconden voor tijd de overwinning door ons neus geboord,’ toonde Willem Witte zich allerminst tevreden met de dubieuze leiding van de scheidsrechter.

Indus ’67 leidde op dat moment nog 20-21, maar de betwiste strafworp vloog wel achter de oren van doelvrouwe Jeannette de Leeuw: 21-21. Indus met de 15-jarige B-juniore Britt Doorduin en de 16-jarige Debbie Lievaart weer in de gelederen kende in De Fluit in Leidschendam een moeilijke start, want halverwege keek het tegen een14-11 achterstand aan. De veerkracht was echter groot bij Indus, want na een langdurige inhaalslag boog het de achterstand om in een 21-20 voorsprong. De overwinning bleek een kwestie van tijd, totdat de scheidsrechter tien seconden voor tijd tenorechte een stipbal aan de thuisclub toewees. De speelster van EHC hield het hoofd koel door de strafworp ijskoud langs De Leeuw te peren; 21-21. ‘Het was op zich een leuke wedstrijd in een goede sfeer, maar hoewel de scheidsrechter over en weer foute beslissingen nam, voelen wij ons met de bewuste strafworp toch beetgenomen,’ aldus blokletterde de coach van Indus ’67 de tegenslag op in zijn aantekenboekje. Ashley Sert onderscheidde zich in het slotduel met zeven treffers. Bij Indus ontbraken Mariska van den Bulk, die met het verwijderde gips herstellende is van een gescheurde enkelband, op de weg terug is en Jessica de Leeuw, die negen weken na haar knieblessure vanavond (dinsdag) de training weer heeft hervat. De Rozenburgse handbalsters kunnen zich nu gaan voorbereiden op de veldcompetitie, waarin zij in de tweede klasse G de jacht willen openen op koploper Schipluiden. Op zondag 6 april speelt het team van Willem Witte op verplaatsing in Den Haag tegem SOSKwiek Sport.

Indus ’67 (vr.): Jeannette de Leeuw; Ashley Sert 7 keer), Linda van Seters (1 keer), Margaretha van Seters (1 keer), Joanne de Leeuw (6 keer), Iris Quack (4 keer), Mariska van Barneveld (2 keer), Britt Doorduin, Debbie Lievaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant