Afbeelding

De Zeehond ’73 laat zich inpakken

Sport 84 keer gelezen

‘s-Gravendeel: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 hebben zichzelf in de regio derde klasse B in een lastige situatie gebracht door de wedstrijd tegen hekkensluiter ZVS met 8-3 (4-1, 1-1, 2-1, 1-0) te verliezen. Waar de Zeehonden verzuimden zichzelf lucht te verschaffen, daar behaalde de club uit ’s-Gravendeel de eerste overwinning van het seizoen.

‘Het klinkt misschien vreemd, maar we hebben echt niet slecht gespeeld, denk dat ZVS boven hun kunnen heeft gespeeld,’ verklaarde aanvoerster Lineke Ouwendijk de verrassende nederlaag. ‘De midvoor ging fysiek flink tekeer, werd bij ons afgefloten, maar mocht nu vrijuit blijven doorschaven en scoren. Dat nam niet weg dat we het eerste kwart slecht zijn begonnen. We hebben de wedstrijd dan ook in de eerste periode verloren.’ De Zeehond begon met een treffer van Lotte Hoogland overigens goed, maar de 0-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en werd omgebogen in een 4-1 achterstand. Lotte Hoogland schoot haar ploeg nog wel naar 5-2 en Ursula Holzmann bracht de stand ook nog op 6-3, maar ZVS bouwde de marge uit naar vijf punten: 8-3. ‘We hadden nagenoeg veilig kunnen zijn, maar hebben het nu weer onnodig spannend gemaakt. We hebben voldoende kansen gehad, maar de ballen vlogen of over of naast het doel.’ Bij De Zeehond ontbraken Sharon van Veghel, Germaine Verwoert en Eva Hoogland, maar maakte Annemieke Baaima haar debuut. De vrouwen van De Zeehond ’73 spelen aanstaande zaterdagavond om 19.00 uur in De Zeehond tegen WZC 4.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Lotte Hoogland, Marjon Ouwenbroek, Ursula Holzmann, Lineke Ouwendijk, Stefanie van der Veen, Josephine Stoel, Julia Havelaar, Nora Kap, Kimberly Broeders, Annemieke Baaima.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant