Zuidland heeft weer hoop

Sport 88 keer gelezen

Zwijndrecht: Zuidland heeft met de topdrie als eerstkomende tegenstanders in het vooruitzicht een belangrijke en vooral sensationele 3-4 (1-1) overwinning behaald tegen VVGZ. De Zuidlanders stonden twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog met 3-1 achter, maar twee bevliegingen van Marcel van Den Berg en één van Ramon van de Bie deed de achterstand ombuigen in een 3-4 overwinning. ‘Het was een krankzinnige wedstrijd, lieten in de eerste helft veel kansen liggen, maar toonden bij de 3-1 achterstand veerkracht, zijn erin blijven geloven en wonnen met 3-4,’ aldus analyseerde aanvoerder Marcel van den Berg de overwinning.

Zuidland speelde een goede en gedreven eerste helft. Nadat Corly Bazoer de Slanders op een hoopvolle 0-1 voorsprong had gebracht, lieten zij talrijke mogelijkheden onbenut om een veilige marge op te bouwen. Waar de bezoekers het in scorend vermogen lieten afweten, daar waaierde een mislukte voorzet gedragen door de wind, zomaar in het doel: 1-1. Zuidland probeerde orde op zaken te stellen, maar na een vermeend handsgeval van Patrick Alimasi schoot de thuisclub de elfmetertrap ongenaakbaar langs doelman Kevin Bogarde: 2-1. Nadat VVGZ op het halfuur op 3-1 was gekomen, dachten de Zuidlanders dat het weer een verloren middag zou worden. Tien minuten voor tijd zag een speler van VVGZ de rode kaart nadat hij Marcel van den Berg had geslagen. De elf van Zuidland stroopten de mouwen tegen de tien van VVGZ nog eens op en begonnen weer geloof te krijgen. Marcel van den Berg kopte twee minuten voor tijd een voorzet van de flanken tegen de touwen (2-3), waarop dezelfde Marcel van den Berg zijn ploeg na een één/twee met Jeffrey Duijnstee in de allerlaatste minuut zelfs naast VVGZ bracht: 3-3. De zinderende finale tussen en Zuidland kabbelde gewoon door. De Zuidlanders raakten uitzinnig van vreugde toen Clint van de Veerdonk een hoekschop van Ramon van de Bie steenhard tegen de touwen kopte: 3-4. ‘We zijn erin blijven geloven, maar ik had nooit durven dromen dat we in de laatste acht minuten tegen de minst gepasseerde verdediging van de afdeling drie tegentreffers zouden moeten incasseren,’ stelde de aanvoerder van Zuidland. We kunnen de eerstvolgende competitieronde de borst natmaken als Spijkenisse op bezoek komt.’ Zo ’n wedstrijd als tegen VVGZ maken we nooit meer mee.’  De wedstrijd tegen Spijkenisse begint op Groot-Nibbeland om 14.30 uur.

Zuidland: Kevin Bogarde; Robert Michilsen, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Mark Snijders; Romeo Rommy (70. Ramon van de Bie), Patrick Alimasi, Robin van Buuren; Runell Martis (70. Clint van de Veerdonk), Jeffrey Duijnstee, Corlyson Bazoer.