Archieffoto Peter de Jong

Ruime zakelijke zege Spijkenisse

Sport 114 keer gelezen

Kinderdijk – Spijkenisse heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse C. Bij De Zwerver won de formatie van Peter Wubben het duel met 1-4 (ruststand 0-1). Echter mooi was het allemaal niet en het was vooral De Zwerver dat de betere kansen had.

De 1-4 was dan ook zeer geflatteerd. ‘We hadden nergens controle over en na de tweede treffer was het over, het had eigenlijk niet meer moeten worden’, zegt trainer Peter Wubben. De Zwerver had de kans om de score te openen na twaalf minuten, maar Jort van Meerkerk strandde op Michel van Vugt, die Dyron Byl nog altijd verving. Ook een vrije trap van Redouan El-Akchaoui ging rakelings over het doel. Na een klein half uur spelen was het een vrije trap van Dorothea die richting Eric Polet ging. Hij miste, maar het was verdediger Robert Kuijpers van De Zwerver die bal langs de eigen doelman Daniël Borsje schoot. Voor rust ging doelman Van Vugt nog een keer in de fout door een bal los te laten, maar er kwam verder geen gevaar uit voort. Na een klein uur werd Juliën Gret bediend door Emir Jasarcvic en zo kwam de 0-2 op het scorebord. De Thuisploeg bleef proberen om te scoren,  maar het lukte maar niet. Het duurde tot vier minuten voor het einde voor het publiek op sportpark De Schans in Kinderdijk kon opveren. Een enorm hard schot van Breuklin Almeida zorgde voor de 0-3. Niet veel later kon De Zwerver alsnog scoren via Lucas Adelino. Een treffer welke zeker verdiend was. Vijf minuten in de extra tijd was het een vrije trap van Ruperto Dorothea die goed werd binnen geschoten door Juliën Gret, die de eindstand op 1-4 bepaalde.  “Het was hele slechte wedstrijd van onze kant. Je weet vooraf dat wij het spel moeten maken. Zij spelen voor rust de lange bal en wij komen totaal niet aan ons spel toe. We komen gelukkig op voorsprong en na de tweede treffer is het dan over. We hadden daarna echter nergens controle over. Vervolgens geven we ook nog een treffer weg op het einde. Het gaat om de drie punten, die zijn binnen”, zegt trainer Peter Wubben van de koploper uit Spijkenisse. Ook SHO wist te winnen, dus de voorsprong blijft zeven punten op de nummer twee uit Oud Beijerland. De Zwerver ging door de nederlaag en de winst van Zuidland, zie elders in deze krant, naar de laatste plaats in de eerste klasse. Zaterdag is de kraker tussen Zuidland en Spijkenisse die op het programma staat. ‘De derby leeft nog niet bij ons, maar dat zal zeker gaan komen”, meent Peter Wubben.

Bijzonderheden:

29 Robert Kuijpers (e.d.) 0-1

59 Juliën Gret 0-2

86 Breuklin Almeida 0-3

88 Lucas Adelino 1-3

90+5 Juliën Gret 1-4

Scheidsrechter Ron Collé uit Leerdam gaf een gele kaart aan Emir Jasarcvic (Spijkenisse).