Afbeelding

Convenant Sportiviteit en Respect

Sport 50 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag heeft de handbalvereniging H.V.O.S., in aanwezigheid van de Nederlandse Handbalbond, haar handtekening gezet onder het convenant sportiviteit en respect. Sportbestuurders spelen een belangrijke rol in hun voorbeeldfunctie om op en rond het veld mensen, jong en oud, man en vrouw op alle niveaus hun sport te laten beoefenen en te begeleiden in een sportief en respectvol klimaat.

Sportiviteit en Respect
Een eerste stap voor bestuurders van handbalverenigingen om hier mee aan de slag te gaan, is dat er meer bewustzijn wordt gecreëerd voor Sportiviteit en Respect in en rondom het handbalveld. Door ondertekening van het convenant erkent H.V.O.S. de urgentie van het onderwerp en onderschrijft hierbij de volgende vier onderwerpen:
1. het zorgen dat Sportiviteit en Respect op vaste momenten een onderwerp van gesprek is tussen de medebestuurders;
2. het met de leden aangaan van de dialoog aan welk Sportiviteit- en  Respectbeleid binnen de sport dit het beste werkt;
3. het zorgen dat het beleid met betrekking tot Sportiviteit en Respect wordt uitgevoerd;
4. het aanspreekbaar zijn hierop.

Voorzitter H.V.O.S. 
De voorzitter van H.V.O.S.,  mw. Ina Hageman,  geeft aan dat met de ondertekening van dit convenant een stap is gezet om samen met ondersteuning van de Handbalbond, sportiviteit en respect te promoten. Handhaving hiervan zal onder anderen een taak zijn die binnen de vereniging door de technische commissie en het voltallige bestuur zal worden uitgedragen. Om daadkracht hierbij te tonen is de handbalvereniging ook overgegaan om aan specifieke leden te vragen een Verklaring Omtrent hun Gedrag te overleggen.

Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.)
H.V.O.S. is momenteel de enige vereniging in de regio die van al haar jeugdtrainers en - begeleiders een verklaring omtrent het gedrag (V.O.G.) in haar bezit heeft. Om in deze tijd waarbij regelmatig excessen met begeleiders en trainers van jeugdleden negatief in het nieuws komen, heeft H.V.O.S. dit willen voor zijn, door aan die leden, die jeugdleden begeleiden  in de ruimste zin van het woord, dan wel trainen, te vragen een verklaring omtrent het gedrag te overleggen. Van al deze leden heeft H.V.O.S. zonder een enkele vertraging deze verklaringen momenteel in haar bezit.S

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant