Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

De Kempvis telt af naar kampioenschap

Sport 41 keer gelezen

Spijkenisse: Het is voor de waterpolosters van De Kempvis een kwestie van tijd eer de kampioensvlag in het Rivièrabad gehesen kan worden. De Spijkenissers zegevierden afgelopen zaterdag met 4-3 (3-2, 1-0, 0-0, 0-1) over BZC. Het was geen gemakkelijke overwinning, maar zeker verdiend en dus liggen we nog steeds op koers,’ aldus de gelukkige trainer Peter Koster. ‘Als het allemaal mee zit, kunnen zowel het eerste, tweede als derde team op 12 april allemaal kampioen zijn. Goed voor de toekomst van de club.’

De Kempvis begon goed, speelde ook goed, maar BZC, dat goed presteert tegen de toppers in de afdeling, probeerde de aanval van De Kempvis al vroeg te neutraliseren. Melanie Bakker bezorgde haar team een 2-0 voorsprong. Nadat de bezoekende club op gelijke hoogte was gekomen schoot Ilse Kuller haar ploeg met een 3-2 voorsprong de eerste periode uit. Dezelfde Kuller schoot haar ploeg in periode twee naar een 4-2 voorsprong. Het spel golfde vervolgens op en neer met over en weer kansen. BZC kwam in de laatste periode via een 5-meter terug tot 4-3, maar daar bleef het ook bij. ‘We zullen in de resterende wedstrijden zelf moeten winnen en dat wordt het een kwestie van aftellen. Dat wil zeggen dat we het aanstaande zaterdag tegen Dordrecht niet makkelijk zullen krijgen,’ aldus Peter Koster.

De Kempvis: Tinka de Haan; Femke de Haan, Patricia van Nierop, Wieteke Kleinherenbrink, Tess Kok, Sofie Goudriaan, Ilse Kuller, Sophie Kleinherenbrink, Suzanne Dusseljee, Melanie Bakker, Annouska Kans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant