Afbeelding

The Hurricanes geeft ook Juventus het nakijken

Sport 39 keer gelezen

Schiedam: De basketbalsters van The Hurricanes hebben in de Schiedamse Margriethal opponent Juventus met 43-62 (8-17, 8-11 (16-28), 12-14, 15-20) verslagen. De equipe van het technische duo Petra van Halderen en Gino Wolvekamp nam tegen het hard en onbehouwen spelende Juventus zonder Thao Nguyen en Emma Hesselink het heft meteen in handen.

De Schiedamsen probeerden de Spijkenisser meiden met veel duw en trekwerk te intimideren, maar de nog altijd ongeslagen koploper in de regio eerste klasse B trok de wedstrijd stoïcijns naar zich toe. ‘Juventus was technisch wendbaar en snel, maar speelde onbehouwen. Ik heb de meiden gezegd het koppie erbij te houden en zich niet door de tegenstander van de leg te laten brengen,’ aldus Petra van Halderen.’ The Hurricanes, met Brenda Steegman weer in de gelederen, legde met goed spel in het eerste kwart de basis voor de overwinning. ‘Het ging in het derde kwart wat minder, maar hebben in het laatste kwart flink uitgepakt. Het belangrijkste is dat we in het harde duel zonder blessures uit de strijd zijn gekomen. Nikki Hal, die bijna de hele wedstrijd heeft gespeeld,’ groeide met 26 punten naar grote hoogte. Het rayon begint weer te lonken. The Hurricanes, dat aanstaande zaterdag om 17.00 uur in Den Oert in actie zal komen tegen DBV Rowic, bezet de eerste plaats in de regio eerste klasse B. 

The Hurricanes: Marloes Steens (14 pnt.), Nikki van Hal (26 pnt.), Caitlin van Eenennaam, Marjolein van der Waal (4 pnt.), Weronica Sawko (4 pnt.), Wendy Verbeeke, Chrisella Wilson (7 pnt.), Brenda Steegman (2 pnt.), Sophie van Driel (5 pnt).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant