Rozenburg slaat ook Wieldrecht aan de haak

Sport 88 keer gelezen

Wieldrecht: Rozenburg heeft door een 2-3 (2-1) overwinning in Dordrecht tegen Wieldrecht de laatste plaats in de tweede klasse D overgedragen aan Hellevoetsluis. De mannen van Rob Vuik lijken met het positieve resultaat de rechtstreekse degradatie naar de derde klasse te ontlopen. ‘We hebben op basis van een onverzettelijke tweede helft verdiend gewonnen,’ meende de trainer van Rozenburg.

‘We staan weer in de buurt van NSVV en zien de wedstrijd tegen het hoog genoteerde Neptunus/Schiebroek met vertrouwen tegemoet. We spelen op sportpark West en hopen daar de moeilijke klus te klaren, zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen. We hebben nog zes wedstrijden te gaan, daarvan zullen we er drie moeten winnen om ons veilig te spelen. De teamspirit is heel groot. Met deze groep hopen we de opgaande lijn te kunnen doortrekken en vervolgens de punten te pakken. Rozenburg en Wieldrecht wogen in het eerste deel zonder zich echt kansen te verschaffen goed tegen elkaar op. Halverwege de eerste helft kreeg doelman Stefan van Asperen een Rotterdamse pegel niet geheel onder controle, waarop een toegeschoten Rotterdammer de bal alsnog tegen de touwen drukte: 1-0. Vijf minuten later wees het scorebord 2-0 aan, toen één der vrijstaande Wieldrechters de bal voor de tweede keer langs doelman Van Asperen schoot: 2-0. De veerkracht van Rozenburg bleek groot, want vijf minuten voor rust speelde de behendige Isa Fakri zich goed vrij en haalde vervolgens net op tijd uit voor de aansluitingstreffer: 2-1. De ploegen waren ook in de tweede helft aan elkaar gewaagd. Yoeri Bak zag een goed schot gekeerd worden door de Wieldrechtse doelwachter, maar de toegeschoten Renaldo van Emmerik was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 2-2. Yoeri Bak bracht zijn ploeggenoten en de meegereisde supporters in extase, toen hij een teruglegger van Isa Fakri langs de kansloze doelman van Wieldrecht schoof: 2-3. Rozenburg dat het moest stellen zonder de geblesseerde Gene Overkleeft en de geschorste Jordie de Groot, hield de poort naar Stefan van Asperen vervolgens hermetisch afgesloten. Jeroen van Balen liep tegen een gele kaart aan en wacht voor de wedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek een schorsing. De wedstrijd tegen de Rotterdamse drietanders begint op sportpark West om 14.30 uur.

Rozenburg: Stefan van Asperen; Adam Beker, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Eric Don; Isa Fakri, Lester van Kaan, Yoeri Bak; Renaldo van Emmerik, Nick de Bil (80. Lennart Quak), Jeroen van Balen.