Stockfoto
Stockfoto

De Zeehond ’73 krijgt geen revanche

Sport 80 keer gelezen

Rozenburg: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 hebben de 4-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen ZVVS 5 niet kunnen wegpoetsen, want ook in de eigen Zeehond gingen de Rozenburgsen met 3-5 (1-0, 0-1, 1-2, 1-2) kopje onder. ‘We hebben een leuke wedstrijd gespeeld, spannend was het ook, maar het zat ons niet echt mee,’ doelde aanvoerster Lineke Ouwendijk met de vele schoten, die of gekeerd werden door de uitblinkende doelvrouw van de Vlaardingsen of de goede richting ontbeerden om doel te treffen.

De Zeehond ’73 kampte ook met personele problemen, want om uiteenlopende redenen ontbraken Stefanie van der Veen, Josephine Stoel, Sharon van Veghel en Lotte Hoogland. ‘Dat was teveel van het goede natuurlijk. Het moet gezegd, met de meiden van Scom erbij hebben we goed gespeeld.’ De Zeehond begon voortvarend, want het eerste kwart werd door een voltreffer van Germaine Verwoert uit een manmeer situatie afgesloten met een 1-0 voorsprong. De thuisclub zag de nipte voorsprong in de derde periode met een 1-3 stand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marjon Ouwenbroek gaf haar team met de aansluiter weer hoop: 2-3. Het tij leek in de laatste periode zelfs te keren, toen Germaine Verwoert de verdiende gelijkmaker achter de Vlaardingse goalie deponeerde: 3-3. Doch even later was het weer 3-4, moest De Zeehond wederom tegen een achterstand aanzwemmen. Lineke Ouwendijk had de 4-4 in haar hand, maar ook de aanvoerster van De Zeehond kreeg de bal niet tussen de palen, waarna de counter wel werd benut: 3-5. ‘We hebben er met z ’n allen voor gevochten, maar het mocht niet lukken,’ besloot Lineke Ouwendijk. De Zeehond ’73 speelt aanstaande zaterdag om 19.00 uur in De Wellen in ’s-Gravendeel tegen ZVS.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Eva Hoogland, Germaine Verwoert, Marjon Ouwenbroek, Ursula Holzmann, Lineke Ouwendijk, Maaike Diepenhorst, Chanilla Blokzijl, Melissa Huurman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant