Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

SC Botlek neemt ook horde Leonidas

Sport 52 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek is aan een heel goede serie bezig. Balancerend op het randje van één der fatale plaatsen heeft de ploeg van Rinus Schrijver tegen Leonidas met 1-0 (1-0) zijn vierde overwinning op rij geboekt en bezet het een goede middenmootpositie in de zinderende tweede klasse D.

Het gesprek dat we na een mindere serie resultaten met de selectie hebben gehad heeft toch het gewenste effect opgeleverd,’ stelde de trainer van SC Botlek. ‘We hebben in die periode stappen gemaakt in hardheid en op het mentale vlak,’ SC Botlek speelde op De Brug een zakelijke wedstrijd, kreeg na vijftien seconden al een dot van een kans, maar Nasser Abdalla kwam op een voorzet van Glenn Meeles een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. ‘De toon was meteen gezet, hebben Leonidas met goed positiespel onder druk gezet.’ Het goede spel van de Botlekkers leverde halverwege de eerste treffer op van Nasser Abdalla, die een voorzet van de wederom goed spelende Glenn Meeles tegen het garen duwde: 1-0. De thuisclub bleef de toon aangeven, maar verzuimde het goede spel te belonen met nog eens twee treffers. Ruim vijf minuten voor rust moest Leroy van Oosten vol aan de bak om een Rotterdamse doorbraak te verijdelen. Leonidas voerde de druk op het Spijkenisser doel iets meer op, maar op één redding van Leroy van Oosten na, nam SC Botlek onder aanvoering van Dave Leurs (foto) de controle over de wedstrijd weer op zich. Zo halverwege de tweede helft toen Leonidas va-banque ging spelen, liet John Ackon oog in oog na om de wedstrijd met een voltreffer in het slot te werpen. De scheidsrechter liet op het zonnige sportpark De Brug wel erg lang doorspelen, maar de verdediging der blauwen hield goed stand. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Bolnes. ‘Dat wordt in deze supercompetitie weer een pittig potje, maar ik heb er vertrouwen in,’ besloot Rinus Schrijver.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Earl Starke, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Jordy de Winter (63. Tim Oppong), John Lopes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant