Spivo aast op vierde plaats

Sport 406 keer gelezen

Linne: De vrouwen van Spivo zijn Mikro-Elektra/Roosendaal na de 1-3 (25-16, 16-25, 22-25, 21-25) overwinning tegen Fit & Fysio/VC Limac tot op één punt genaderd betreffende de vierde plaats van de tweede divisie D. ‘Het maakt weliswaar niet uit of je nu vierde of vijfde wordt, maar het staat leuker. Bovendien wil deze ploeg altijd winnen en dat is een heel goede eigenschap,’ aldus Ronald Lacroes.

De coach van het vrouwenteam van Spivo was echter gematigd tevreden over het spel van zijn meiden tegen het matige Limac. De club uit Linne trok de eerste set zelfs met 25-16 naar zich toe. ‘Het was een zware pot tegen de nummer tien. Limac begon sterk, sprong slim om met de door ons gemaakte fouten. In de tweede set pakten we de voorsprong door goede serviceseries van Daisy (Stolk, DR), Mariska (Hommels, DR) en Laura (Kerkhof, DR) waardoor we de genomen voorsprong hebben gehouden.’ Spivo viel in de derde set weer in de oude fout door eerst weer achter een achterstand aan te moeten jagen alvorens de winst naar zich toe te trekken. Limac liep tot 21-21 goed mee, waarna de bezoeksters de set met 22-25 alsnog naar zich toetrokken. ‘We hebben ook in de vierde set niet laten zien waarom we zo hoog op de ranglijst staan. Het was weer moeizaam hoe wij een paar punten meer pakten dan de tegenstander. Nee, we hebben het door eigen fouten onnodig spannend gemaakt.’ Spivo kan met nog vier wedstrijden te gaan opklimmen naar de vierde plaats. ‘Als we uit de laatste vier wedstrijden 15 punten pakken hebben we het goed gedaan,’ besloot realist Ronald Lacroes. De vrouwen van Spivo spelen aanstaande zaterdag om 18.00 uur in Den Oert tegen degradatiekandidaat Somas/Activia