Afbeelding

Wielernieuws

Sport 97 keer gelezen

Schijndel: Jordi Talen heeft in de eerste editie van de Omloop van Schijndel voor junioren een tweede plaats behaald. De Spijkenisser, die uitkomt voor de Dordtse wielerformatie DRC de Mol, moest in het sterke veld van deelnemers winnaar Bram Welten uit Moergestel voor laten gaan. Fabio Jakobsen uit Heukelum nam plaats op podiumstek drie. Amsterdammer Mitchell Cornelisse moest genoegen nemen met de vervelende vierde plaats. Hellevoeter Jim Doornbosch (De Volharding) finishte als achttiende.

Omloop van Arendronk
Jordi Talen werd een dag eerder in de Belgische Omloop van Arendonk nog achtste. De junior zag de Belg Senne Leysen winnen, Stefan Kreder uit Zevenhuizen tweede worden en de Brit Edward Dunbar als derde het schavot beklimmen. Poeldijker Dennis van Leeuwen (Westland Wil Vooruit) finishte als vijfde.

Omloop van Temse-Velle
Mario Poldervaart heeft in de Belgische Omloop van Temse-Velle voor nieuwelingen zijn eerste seizoenzege te pakken. De Zuidlander, die uitkomt voor de Belgische wielerploeg Avia, won de sprint van de 55 kilometer lange rit door achtereenvolgens de Belgen Jeffrey de Brouwer en Siebren Baert achter zich te laten. De Nederlander Martijn de Brouwer uit het Zeeuwse Koewacht passeerde de streep als vierde.

Omloop van Essen
Daan van Sintmaartensdijk behaalde in de Belgische Omloop van Essen voor nieuwelingen een tweede plaats. De Zuidlander, die dit seizoen uitkomt voor de Rotterdamse wielerstal van RWC Ahoy’ moest in de sprint zijn meerdere erkennen in de rappe Jesper Keller (Willebrord Wil Vooruit) uit Nieuw-Vossemeer. Van Sintmaartensdijk bleef wel de Belg Ward van Hoof (Kon. Balen) voor.

Ronde van de Waardpolder
Erik Meerkerk heeft in de Ronde van de Waardpolder voor masters 50-plus een vierde plaats behaald. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta zag winnaar Ron Vroom, Ron Paffen en Johan Hendriks het podium kleuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant