Stockfoto
Stockfoto

Op de valreep een gelijkspel

Sport 78 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpoloërs van De Kempvis zijn tegen Alkemade ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag. Nadat Bas Havelaar zijn ploeg in de laatste periode op 8-9 had gebracht, zag dezelfde Havelaar op nog geen halve minuut voor de bel een wanhoopsschot tot corner verwerkt worden door de doelman van Alkemade.

Remco van der Werf wierp de corner hoog voor de pot, waarop Stephan Kuurstra de bal in de allerlaatste seconde boven het hoofd van de doelman in het doel tikte: 9-9 (2-0, 2-5, 2-3, 3-1). ‘Ik zou eigenlijk blij moeten zijn dat we net als in de uitwedstrijd op het laatste moment nog een punt uit de wedstrijd hebben gesleept, maar eigenlijk baal ik ervan dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen,’ verklaarde coach Nico van Nieuwamerongen het resultaat met een dubbel gevoel. ‘We hebben in de laatste linie teveel onnodig balverlies geleden waaruit zij scoorden.’ De Kempvis begon overigens uitstekend aan de wedstrijd, want de eerste periode werd door treffers van Alex Weijts en Peter Verschoor met een 2-0 stand afgesloten. De Spijkenissers waren in het tweede deel kennelijk het spoor een beetje bijster, want ondanks doelpunten van Kerem Tunca en Bas Havelaar kwamen zij met 4-5 achter. De derde periode was niet veel beter, want ook nu was de verdediging van De Kempvis bij regelmaat niet bij de les. Alex Weijts en Peter Verschoor scoorden weliswaar, maar De Kempvis leek met een 6-8 achterstand op een nederlaag af te stevenen. Nadat Remco van der Werf de stand op 7-9 had gebracht, schoot Bas Havelaar in de slotminuut de aansluiter tegen de touwen en mocht Stephan Kuurstra zich laten bejubelen met de gelijkmaker in de allerlaatste seconde: 9-9. Omdat Sassenheim zijn wedstrijd won, zal De Kempvis op zijn hoede moeten blijven om niet onder de streep te geraken. Bij De Kempvis ontbrak Joost van Nieuwamerongen. De Spijkenissers spelen aanstaande zaterdag om 19.15 uur in Harmelen tegen OZV.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf, Remco van Nierop, Marin Vogel, Bas Havelaar, Alex Weijts, Max van Drongelen, Peter Verschoor, Ronald van Dijk, Djurre Haitsma, Stephan Kuurstra, Marcel Bakker, Kerrem Tunca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant