Afbeelding

Bernisse blijft in het spoor van Erasmus Volley

Sport 48 keer gelezen

Heenvliet: De volleybalsters van Bernisse hebben in de Witte Oliphant met een 4-0 (25-8, 25-21, 25-10, 25-23) overwinning tegen Libanon ’50 5 wederom haar kandidatuur gesteld voor de titel in de regio tweede klasse A. De Heenvlietsen staan op 2 punten van koploper Erasmus Volley 2 op de tweede plaats.

De vrouwen van coach Edwin Ooms spelen aanstaande zaterdag in het sportcentrum West in Rotterdam de topper tegen Hous Stand. ‘Dat wordt een heel belangrijke sleutelwedstrijd. De doelstelling is om dicht in de buurt van Erasmus te blijven, dus kunnen we ons eigenlijk geen misstap veroorloven.’ Bernisse begon ook scherp tegen het laaggeplaatste Libanon. De geoliede machine liep met vlot en gevarieerd aanvalsspel door tot aan 25-8. Ondanks waarschuwingen van Ooms was daar toch weer de verslapping in de tweede set. Edwin Ooms sprak zijn manschappen bij een 9-10 achterstand vermanend toe, scherp te blijven en geen dom setverlies te leiden. Het gevolg was, het gas erop en sluiten bij 25-21: 2-0. De derde set bleek met een score van 25-10 weer een verademing. Die lijn werd aanvankelijk ook doorgetrokken in de vierde set, maar bij 8-2 en 21-13 kwamen de Rotterdamsen vervaarlijk terug tot 24-23, waarna een foutieve bal de set alsnog bij Bernisse bracht: 4-0. Bernisse, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg en Charlin van der Stoep, speelt aanstaande zaterdag om 12.30 uur in Rotterdam tegen Hou Stand.

Bernisse (vr.): Yolanda Baumann, Patricia Smits, Eugenie Verweel, Sanne de Gier, Jolanda Pols, Truus Verhoef, Belinda en Gizelinde van der Zee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant