Afbeelding

De Zeehond ’73 klampt aan bij brede middenmoot

Sport 83 keer gelezen

‘s-Gravenzande: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 zijn door een 2-3 (0-0, 0-2, 1-1, 1-0) overwinning bij ZV Westland aangehaakt bij de brede middenmoot van de regio derde klasse B. De Rozenburgsen, die uitkwamen zonder Lotte Hoogland, speelden in de ’s-Gravenzandse Maesemunde een goede wedstrijd, maar verzaakten de goede aanvallen vooral in part één om te zetten in treffers. De Zeehond deed dat in het tweede deel een stuk beter, want na Josephine Stoel peerde ook Germaine Verwoert de bal tegen het garen: 0-2.

De Westlandsen kwamen in de derde periode enigszins terug, het werd met de 1-2 nog even spannend, maar Germaine Verwoert bracht de marge met een streep in de hoek weer op twee: 1-3. De Zeehond kroop tien seconden voor de bel van de laatste periode door het oog van de naald toen doelvrouwe Jennie Heskes bij de stand 2-3 een Westlandse uithaal uit haar doel ranselde waardoor de volle buit kon worden meegenomen naar Rozenburg. ‘We hebben goed gespeeld, maar de overwinning had best iets hoger mogen zijn. Aan de andere kant is het mooi dat we de stijgende lijn te pakken hebben,’ aldus aanvoerster Lineke Ouwendijk. De vrouwen van De Zeehond ’73 spelen aanstaande zaterdag om 19.30 uur in De Zeehond tegen ZVV 5.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Eva Hoogland, Germaine Verwoert, Marjon Ouwenbroek, Sharon van Veghel, Ursula Holzmann, Stefanie van der Veen, Lineke Ouwendijk, Josephine Stoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant