Foto: Jan Groenendijk
Foto: Jan Groenendijk

Er gloort weer hoop voor Rozenburg

Sport 72 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg lijkt de laatste strohalm voor het behoudt van het tweedeklasserschap met een 3-1 (2-1) overwinning tegen CWO net op tijd te hebben aangegrepen. De Rozenburgers, die uitkwamen zonder de geschorsten Nick de Bil, Jordie de Groot en Stefan van Es en verder zonder de geblesseerde Kenan Yilmaz en de gedisciplineerd gestrafte Rudy Fortes, vochten als leeuwen voor hun laatste kans. ‘Dit resultaat geeft de burger weer moed. Het feit dat we de klus met de mensen die we hadden hebben geklaard heeft iedereen goed gedaan. We krijgen zaterdag met de uitwedstrijd tegen Wieldrecht weer een zware klus te klaren, maar gaan er met vertrouwen naartoe,’ aldus de optimistisch gestemde trainer Rob Vuik.

Rozenburg begon op het sportpark West overigens niet goed aan de wedstrijd, want na twaalf minuten spelen lag de 0-1 al achter doelman Stefan van Asperen in het mandje. De thuisclub liet zich door deze domper niet uit het veld slaan, stroopte de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een klein halfuur spelen was het raak door Yoeri Bak, die een pass van Gene Overkleeft over de Vlaardingse defensie meteen tegen het garen schoot: 1-1. Vijf minuten later  belandde Rozenburg aan de goede kant van de score, toen Lennart Quak een voorzet van Eric Don doorkopte op Elroy van Seventer, die het leer op zijn beurt in het doel mocht lopen: 2-1. CWO probeerde vanuit de kleedkamer orde op zaken te stellen, maar toen het stormachtige kwartiertje geluwd was, kreeg Rozenburg de controle weer over de wedstrijd. Renaldo van Emmerik en Jeroen van Balen verzuimden de wedstrijd in kansrijke positie vroegtijdig in het slot te werpen. Vijf minuten voor tijd verloste Jeroen van Balen het thuisfront van de spanning door zijn goede actie over links af te sluiten met een rake uithaal: 3-1. Rozenburg blijft hekkensluiter in de tweede klasse D, maar de achterstand op Hellevoetsluis bedraagt één punt en op NSVV, dat huist op de p/d-plaats, vier punten. Rozenburg speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Dordrecht tegen Wieldrecht.

Rozenburg: Stefan van Asperen; Adam Beker, Gene Overkleeft, Elroy van Seventer, Eric Don; Yoeri Bak, Lester van Kaan, Isa Fakri; Renaldo van Emmerik, Lennart Quak (80. Erik Pas), Jeroen van Balen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant