Foto's: Peter de Jong

The Hurricanes blijft ongeslagen

Sport 65 keer gelezen

Spijkenisse: De ongeslagen status van de basketbalsters van The Hurricanes is ook niet aangetast door BV Voorne. De Spijkenisser vrouwen wonnen de derby in Den Oert met 53-30 (14-6, 13-8 (27-14), 17-7, 9-9). Het team van The Hurricanes trad aan zonder de zieken Sophie van Driel en Emma Hesselink en de geblesseerde Thao Nguyen.

De formatie van de coaches Peter van Halderen en Gino Wolvekamp begon stroef aan de wedstrijd, kwam na vier minuten spelen zelfs op een 0-4 achterstand. ‘Wij misten teveel lay-ups, maar scoorden later wel een aantal driepunters,’ gaf Van Halderen het herstel na een matig begin aan. Marjolein van der Waal en Chrisella Wilson waren ieder twee keer succesvol met schoten van buiten de cirkel. De koploper in de regio eerste klasse B was vanaf de vijfde minuut in de wedstrijd veruit de bovenliggende partij en had in kansrijke posities nog medelijden met de Brielsen. The Hurricanes heeft sinds de aanvang van de competitie in september nog niet verloren. Nikki van Hal en Marjolein van der Waal namen met ieder 14 punten meer dan de helft van de productie voor hun rekening. ‘Toch mag je deze overwinning bestempelen als een teamprestatie,’ aldus Petra van Halderen. Good-old, maar de nog lang niet versleten Brenda Steegman completeerde het gehavende team van The Hurricanes.

The Hurricanes: Marloes Steens (8 pnt.), Nikki van Hal (14 pnt.), Caitlin van Eenennaam (2 pnt), Marjolein van der Waal (14 pnt.), Weronica Sawko (2 pnt.), Wendy Verbeeke (2 punten), Chrisella Wilson (11 pnt.), Brenda Steegman.