Olympia boekt eerste overwinning

Sport 43 keer gelezen

Oud-Beijerland: De equipe van Olympia is geenszins van plan om geruisloos een stap naar beneden te doen, maar wil de tweede klasse met opgeheven hoofd verlaten. Welnu, de Olympianen versloegen op vijandelijke bodem opponent Korbatjo met 13-18 (4-10). ‘Eindelijk werd ons goede korfbal eens beloond met een overwinning,’ sprak Wilfred van Wijngaarden zijn trots uit over het optreden van zijn ploeg.

‘We hebben door kort te verdedigen zo min mogelijk kansen aan Korbatjo weggegeven en daarbij aanvallend geduldig de kansen afgewacht om toe te slaan. Op beide fronten is dat door keihard werken en met goed spel gelukt.’ De gefocuste korfbalformatie uit Spijkenisse pakte in De Boogerd in Oud-Beijerland de tegenstander meteen goed aan. Na ruim tien minuten spelen leidde Olympia met 1-5 en na een kwartier spelen met 3-6 waarop er bij rust een ongekende score van 4-10 op de matrix werd aangegeven. Na de rust denderde Olympia geolied door naar 6-17. ‘Het is jammer dat we het in de laatste tien minuten met een marge van 11 punten een beetje hebben laten liggen. Aan de andere kant hebben we met veel strijd en beleving met goed korfbal weer kunnen proeven aan een positief eindresultaat. Dat we hebben gezien een goede middenmoter te kunnen zijn. Daarom is het jammer dat deze weg met alle rust in de ploeg niet eerder is ingeslagen. Nu willen we de tweede klasse aanstaande zaterdag tegen Merwede goed afsluiten om vervolgens de draad in de veldcompetitie weer goed op te pakken,’ besloot de coach van Olympia. Olympia kan aanstaande zaterdag in het slotduel Merwede van de titel af houden. ‘Wij willen Merwede in elk geval het vuur tot aan de schenen leggen.’ Het duel van “kop tegen staart” begint in de Olympiahal om 17.00 uur.