Foto's: Theo van Kralingen

Vovero bewijst zichzelf goede dienst

Sport 233 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben zichzelf een goede dienst bewezen door de derby in De Rozet tegen Spivo 3 met een 3-1 (25-19, 25-18, 25-17, 22-25) overwinning af te sluiten. De Rozenburgsen bezetten door dit resultaat met 16-32 de negende plaats in de eerste klasse A met een geringe voorsprong op de mededegradatiekandidaten Spirit (17-30), Spivo 3 (16-28) en hekkensluiter Move4U (16-26). Vovero heeft daarbij een achterstand van slechts vijf punten op het als vijfde genoteerde Volley Voorne, vier punten op DVO 2 en Volley2B 3 en slechts één punt op Volley Zuid 3.

‘We hadden deze overwinning heel hard nodig, want in deze spannende poule is elk punt broodnodig voor overleving,’ aldus vrouwencoach Madelon Spee. Vovero zette meteen druk op de Spijkenisser ketel, want het nam in elke set met veel servicedruk, een goede pass en rake klappen de vroege voorsprong, die het uiteindelijk niet meer prijs gaf. ‘We hadden vooraf afgesproken dat we tegen Spivo niet mochten verliezen, maar bij 0-0 meteen de druk erop te zetten om de set naar ons toe te trekken. Dat is tot drie keer toe ruimschoots gelukt. Jammer dat het in de vierde set net niet lukte. We stonden na de tweede time out met 13-19 achter kwamen terug tot 20-20, maar op het moment dat ik dacht erop en erover te gaan hadden we de set met 22-25 verloren. Maar al met al ben ik dik tevreden met de overwinning, want vooraf hadden we voor deze uitslag getekend,’ besloot Madelon Spee. Bij Vovero speelde Maaike van der Meulen sinds lange tijd weer een hele wedstrijd en ontbrak Monique Oldenburg. Vovero speelt aanstaande zaterdag om 18.30 uur in De Schenkel in ’s-Gravendeel tegen koploper BeneVia.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Maaike van der Meulen, Helen Taillie en Lianne Klifman.