Foto's: Theo van Kralingen
Foto's: Theo van Kralingen

De Zeehond ’73 haakt aan bij middenmoot

Sport 79 keer gelezen

Rozenburg: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 hebben middels een 5-3 (1-0, 1-2, 2-1, 1-0) overwinning tegen ZVS de aansluiting gevonden bij de brede middenmoot van de derde klasse B in het district 4. De Rozenburgsen openden al na 22 seconden de score door Lotte Hoogland: 1-0. ‘Dat was natuurlijk een lekkere binnenkomer,’ gaf aanvoerster Lineke Ouwendijk daarmee aan nu eens niet achter de feiten hoefde te zwemmen, maar vanuit de voorsprong lekker te gaan ballen.

De thuisclub verdubbelde in het tweede kwart de marge door een treffer van Lineke Ouwendijk: 2-0. Toch leek het er even naar uit te zien dat het tij zich tegen de Zeehonden zou keren, want de hekkensluiter kwam terug tot 2-2. Lotte Hoogland, die weer goed op dreef was, bracht met twee doelpunten de marge echter weer op twee punten: 4-2. Ursulla Holzmann bewaarde de mooiste treffer voor het laatste kwart door de doelverdedigster van ZVS met een ziedende afstandsknal in de kruising voor de vijfde keer het nakijken te geven: 5-3. ‘De overwinning was nodig om voorgoed uit de problemen te komen en aan te haken bij de middenmoot. We hebben lekker gespeeld, maar met veel paal- en latschoten nog te weinig gekregen.’ Germaine Verwoert ontbrak in het team van De Zeehond ’73. De Zeehond speelt aanstaande zaterdag om 18.45 uur in het bad Maesemunde in ’s-Gravenzande tegen ZV Westland.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Eva Hoogland, Lotte Hoogland, Marjon Ouwenbroek, Sharon van Veghel, Ursula Holzmann, Stefanie van der Veen, Lineke Ouwendijk, Josephine Stoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant